Σώμα κλεψύδρα: Η κορυφαία άσκηση για λεπτή μέση

Η μία άσκηση που χρειάζεσαι για τέλειο σώμα κλεψύδρα.

Σώμα κλεψύδρα iStock

Κάθε λεπτό άσκησης μετράει. Επειδή αυτό είναι σημαντικό, απευθυνθήκαμε κατευθείαν στην πηγή: τον star προπονητή και διατροφικό guru, Marco Borges. Και παρότι θα είχαμε ένα σωρό ερωτήσεις να του θέσουμε, του κάναμε μία γρήγορη και βασική: Ποιος είναι ο καλύτερος, πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος να αποκτήσουμε το σώμα κλεψύδρα; Και μας απάντησε.

Η άσκηση: Push-up με πλαϊνή κλοτσιά

"Έχω πολλές αγαπημένες ασκήσεις για μέση κλεψύδρα, μια όμως πραγματικά γρήγορη και εύκολη είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός κινήσεων που αποτελείται από ένα push-up και μία πλαϊνή κλοτσιά" λέει ο Borges. "Το push-up δουλεύει τους μυς του στήθους, των χεριών και των ώμων ενώ τονώνει επίσης τον κορμό. Η πλαϊνή κλοτσιά γυμνάζει τους πλάγιους κοιλιακούς οι οποίοι "μικραίνουν" τα πλάγια του κορμού και δημιουργείται το εφέ κλεψύδρα". Οπότε βασικά, είναι μια δύο σε ένα, σούπερ αποτελεσματική άσκηση για γυναίκες που δεν έχουν χρόνο για οτιδήποτε λιγότερο από τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. 

Η εκτέλεσή της είναι απλή:

Μπες σε θέση push-up. Το σώμα σου θα πρέπει να σχηματίζει μια διαγώνια γραμμή από το από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες και ο κορμός σου θα πρέπει να είναι σφιχτός. Κατέβα χαμηλά και ανέβα για ένα push-up. Αφού ανέβεις, ανασήκωσε το δεξί σου πόδι και κλότσα αριστερά κάτω από το σώμα σου. Αν νιώθεις σταθερή, ανασήκωσε το αριστερό σου χέρι τεντωμένο στον αέρα καθώς κάνεις την κίνηση. Κάνε άλλο ένα push-up και επανάλαβε την κλοτσιά, αυτή τη φορά με το αριστερό σου πόδι. Επανάλαβε και βάλε στόχο για 12-15 επαναλήψεις. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i