Συνδυασμοί τροφών: Γιατί η πρωτεΐνη και η ζάχαρη δεν πάνε μαζί;

Ένας από τους συνδυασμούς που θα πρέπει να αποφεύγεις.

Συνδυασμοί τροφών iStock

Οι συνδυασμοί τροφών είναι μια από τις "οδούς" που μπορούν να απογειώσουν ή να ρίξουν  την ποιότητα της διατροφής μας. Ένας από αυτούς που πρέπει να αποφεύγεις (παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά δημοφιλής) είναι ο συνδυασμός πρωτεΐνης με ζάχαρη. Αυτός συμβαίνει, όταν για παράδειγμα συνοδεύεις το κρέας του με αναψυκτικά. Ο συνδυασμός αυτός  μπορεί να αυξήσει το λίπος στο σώμα σου, σημειώνεται σε πρόσφατη μελέτη.

Δες επίσης: Ποιες τροφές πάνε μαζί; Τα καλύτερα και τα χειρότερα ζευγάρια για απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Συνδυασμοί τροφών: Γιατί η πρωτεΐνη και η ζάχαρη δεν πάνε μαζί;

Οι συμμετέχοντες που ήπιαν ένα γλυκό ρόφημα μαζί με το φαγητό τους είχαν μείωση στο μεταβολισμό, αυξήθηκε η αποθήκευση λίπους και έκαψαν λιγότερες θερμίδες τις επόμενες 24 ώρες συγκριτικά μ’ εκείνους που ήπιαν ρόφημα χωρίς ζάχαρη.

Δες επίσης: Κουνουπίδι + καρύδια: Είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο, κι όμως λίγοι το γνωρίζουν - Δες τη σαλάτα που τα συνδυάζει. 

Όσο δε περισσότερη πρωτεΐνη περιείχε το γεύμα, τόσο μεγαλύτερη γινόταν η αρνητική επίδραση της ζάχαρης. "Όταν δίνεις στο σώμα σου σάκχαρα, που είναι εύκολο να μετατραπούν σε ενέργεια, ο μεταβολισμός σου γίνεται λιγότερο αποτελεσματικός, οπότε αποθηκεύεις θερμίδες", εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης, Shanon Casperson, PhD. Πηγή: BMC Nutrition

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i