Συνταγή για σολομό σε ξίδι με αγγούρι και μάραθο μόνο με 300 θερμίδες

Συνταγή για σολομό σε ξίδι με άρωμα Σκανδιναβίας και με μόλις 300 θερμίδες ανά μερίδα.

solomos-skandinavia

Συνταγή για σολομό σε ξίδι με αγγούρι και μάραθο.

Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

• 4 φιλέτα σολομού των 150 γρ.

• 3 κρόκοι αβγών

• μία ρίζα μάραθου

• 1 φλιτζ. ξίδι και 1/2 φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

• 2 φλιτζ. νερό

• 2 ματσάκια άνηθος

• 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

• 1 κ.γ. μέλι, 1/4 φλιτζ. μελάσα και 1/4 φλιτζ. ζάχαρη

• 1 αγγούρι

• 2 δαφνόφυλλα

• 1 κ.γ. μπαχάρι

• 1 κ.σ. αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το σολομό, βάλε το ξίδι, το νερό, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ένα μάτσο άνηθο να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.

Κλείσε το μάτι και βάλε μέσα τα φιλέτα του ψαριού. Βεβαιώσου ότι τα υγρά τα καλύπτουν.

2. Σκέπασε το σκεύος και άφησε το ψάρι για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει (θα δεις να αλλάζει χρώμα).

Βγάλε το ψάρι και στράγγιξέ το σε χαρτί κουζίνας. 2 Ψιλόκοψε το δεύτερο ματσάκι άνηθο.

Σε μικρό μπολ, ανάμειξε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το μέλι και τη μελάσα, κατόπιν το ξίδι από κόκκινο κρασί και, όταν ενωθούν, το λάδι και τον άνηθο.

3. Καθάρισε το μάραθο, κράτησε στην άκρη τα φύλλα και κόψε σε λεπτές φέτες το βολβό.

Καθάρισε το αγγούρι και με ένα peeler δημιούργησε λωρίδες κατά μήκος. Ανάμειξε το αγγούρι με το μάραθο μαζί με 1/4 του φλιτζανιού από το dressing μουστάρδας και πρόσθεσε πιπέρι και τα φύλλα του μάραθου.

4. Σέρβιρε το σολομό με τη σαλάτα και το υπόλοιπο dressing στην άκρη.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 314 θερμίδες, 16 γρ. λιπαρά (2,1 γρ. κορεσμένα), 11 γρ. υδατάνθρακες, 30 γρ. Πρωτεΐνη, 2 γρ. φυτικές ίνες, 354 mg νάτριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i