Συνταγή για γλυκιά τάρτα με πορτοκάλι και φράουλα

Γλυκιά και τραγανή.

Συνταγή για γλυκιά τάρτα

ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CAITLIN BENSEL

ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ

Ο συνδυασμός της κρούστας αμυγδάλου με τη φράουλα δίνει μια πλούσια σε γεύση

τάρτα.

Συνταγή για γλυκιά τάρτα με πορτοκάλι και φράουλα

Συνολικός χρόνος: 3 ώρες και 15′ – Μερίδες: 10

Υλικά:

3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω για το άνοιγμα της ζύμης

1/2 φλ. αλεύρι Dinkel, 1 κ.γ. χοντρό αλάτι

110 γρ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο

1/4 φλ. παγωμένο νερό

3/4 φλ. αλεσμένο αμύγδαλο

5 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μεγάλη πρέζα τριμμένο κάρδαμο

1 μεγάλο αβγό

1 κιλό φράουλες χωρίς τα κοτσάνια και κομμένες σε λεπτές φέτες

Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

Φρέσκα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλευριού και το αλάτι. Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο με τη βοήθεια ενός τρίφτη. Ανακατεύουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μέχρι να ενοποιηθεί το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και

ανακατεύουμε απαλά με το χέρι σχηματίζοντας μια μπάλα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή και ολόκληρη τη μέρα.

2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι αμυγδάλου, το 1/4 φλ. ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το κάρδαμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.

3. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και μεταφέρουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό φύλλο και τη μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου. Προσθέτουμε τις φράουλες και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού.

4. Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με την τάρτα στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι να παγώσει και να «σταθεί», για 30 λεπτά.

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνουμε μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσό χρώμα, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πρώτα πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνταγή για ωμοφαγική τάρτα με σπιτική σάλτσα πέστο

Τάρτα σοκολάτας με αβοκάντο και γλυκοπατάτα

Τάρτα φράουλας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Η γλυκιά και light συνταγή

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i