«Θέλω να χάσω κιλά, αλλά δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω»: Οι 5 πρώτες κινήσεις για να μπεις σε πλάνο διατροφής

Η προσπάθεια για απώλεια βάρους χρειάζεται συστηματικότητα. Ξεκίνα με τα παρακάτω βήματα και όλα θα σου φανούν πιο εύκολα.

«Θέλω να χάσω κιλά, αλλά δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω» | Οι 5 πρώτες κινήσεις για να μπεις σε πλάνο διατροφής

Τα πάντα είναι θέμα προσέγγισης και έξυπνων επιλογών. Η Κλειώ Δ. Χούπη, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, ΜSc Παθολογία της Κύησης, μπορεί να σε βοηθήσει να επανέλθεις στα κιλά σου.

Κάνε την ψυχολογία σου τον μεγαλύτερο σύμμαχό σου

Αν το έχεις παρακάνει μία –ή περισσότερες ημέρες– με το φαγητό και το ποτό, δεν χρειάζεται μετά να επιτρέψεις στις τύψεις να σε κατακλύσουν. Βρες τα με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά σίγουρα έχεις τη δυνατότητα να διαχειριστείς το παρόν και να βρεις τη δύναμη να πας παρακάτω. Αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, θα πετύχεις πολύ πιο σύντομα το στόχο σου. «Γιατί θα συμβεί αυτό; Διότι, αν δεν τα βρεις με τον εαυτό σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν θα σε ωθήσουν σε αυστηρές συμπεριφορές και υπερβολές», εξηγεί η Κλειώ Χούπη. «Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερφαγία μετά το πέρας της προσπάθειάς σου και έτσι τα κιλά που έχασες θα τα ξαναδείς στη ζυγαριά σου. Βάλε το μέτρο στη ζωή σου».

Extra Tip: Μοιράσου την προσπάθειά σου με φίλους που θα σου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσεις. Το κλειδί για την επιτυχία είναι πάντα το ίδιο: να είσαι καλά με τον εαυτό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i