Όταν η Angelina Jolie τρώει ζωύφια μαζί με τα παιδιά της ξέρει σίγουρα αυτά

Η Angelina Jolie έφαγε ζωύφια με τα παιδιά της. Να γιατί μπορεί να μην ήταν και τόσο κακή ιδέα.

zoifia

Μήπως είσαι περίεργη να μάθεις τις προτιμήσεις της Angelina Jolie σε σνακ; Τώρα γνωρίζουμε ότι τα ζωύφια είναι στη λίστα της.

Σε ένα μικρό βίντεο που κυκλοφόρησε από τοBBC, όλος ο κόσμος είδε την πασίγνωστη ηθοποιό να τρώει μαζί με τα παιδιά της μπροστά στην κάμερα ταραντούλες και σκορπιούς, ενώ βρισκόταν στην Καμπότζη, στο πλαίσιο προώθησης της νέας της ταινίας «First They Killed My Father».

Όλα τα παιδιά βοηθούσαν τη μητέρα τους χωρίς να δείχνουν αποστροφή για τα έντομα, ενώ η ίδια τους έδινε οδηγίες για το πώς θα καθαρίσουν τις ταραντούλες:

«Βλέπετε το σκληρό σημείο στα δόντια τους; Βγάλτε τα», συμβούλευε η 41χρονη ηθοποιός και σκηνοθέτης. Είναι ολοφάνερο ότι η μητέρα των έξι παιδιών δεν έτρωγε έντομα για πρώτη φορά.

«Είχα φάει για πρώτη φορά όταν είχα πρωτοέρθει στην χώρα», ανέφερε.

Θες να τρως ζωύφια; Πόσα θρεπτικά στοιχεία έχουν

Ενώ το να μασουλάς άγρια ζωύφια μπορεί να μην αποτελεί και την πιο ελκυστική ιδέα, μπορεί να αποτελούν ένα θρεπτικό γεύμα. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό Journal of Agriculture and Food Chemistry, αποκάλυψε ότι τα ζωύφια μπορεί να σου προσφέρουν όσο μαγνήσιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά στοιχεία όπως και μία μπριζόλα.Όι ερευνητές ανέφεραν ότι σε σύγκριση με το βοδινό κρέας, οι γρύλλοι έχουν μεγαλύτερη διαλυτότητα σιδήρου.

Όι ακρίδες, τα σκουλήκια και τα τριζόνια όλα είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις μαγνησίου, ασβεστίου, χαλκού και ψευδαργύρου από ένα κόντρα φιλέτο.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Vandana Sheth, RD, τα έντομα μπορεί να αποτελούν μία υγιήπροσθήκη στη διατροφή σου. «Σε γενικές γραμμές, τα έντομα μπορεί να περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη(περίπου 60 με 70%), είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και σου προσφέρουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά».

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από χίλια είδη βρώσιμων εντόμων, αλλά δεν είναι όλα υπερτροφές.

«Λόγω της ευρείας ποικιλίας των βρώσιμων ειδών εντόμων, η διατροφική τους αξία είναι εξαιρετικά μεταβλητή», εξηγεί η Sheth.

Επιπλέον, κάποια έντομα έρχονται σε επαφή με εντομοκτόνα και άλλα χημικά, οπότε είναι πολύ σημαντικό να τα αποκτάς από πηγές που εμπιστεύεσαι.

Εάν, λοιπόν, ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις τις διατροφικές αξίες των εντόμων αλλά δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα να καταπιείς μία αράχνη, μπορείς να δοκιμάσεις ένα προϊόν που δημιουργείται από αλεύρι εντόμων, όπως τσιπς τριζονιού ή μπάρες πρωτεΐνης από γρύλλους.

Εάν συγκρίνεις τους αλεσμένους γρύλλους με το περιεχόμενο ενός χοτ ντογκ, η γεύση τους δεν είναι και τόσο άσχημη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i