Τι δεν πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το φαγητό; Τα 5 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι

Οι κινήσεις που πρέπει να αποφεύγουμε μετά το φαγητό

Τι δεν πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το φαγητό; Τα 5 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι

Μόλις ολοκληρώσεις ένα γεύμα ο οργανισμός ξεκινάει τη διαδικασία της πέψης. Υπάρχουν, όμως, 5 λάθη (όπως το ότι ανάβεις τσιγάρο ή τρως φρούτο μετά το φαγητό) που κάνεις και δυσκολεύεις τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Τι δεν πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το φαγητό; Ιδού:

Ανάβεις τσιγάρο;

Σύμφωνα με έρευνες, ένα τσιγάρο αμέσως μετά το φαγητό ισοδυναμεί με 10 τσιγάρα. Μπορεί να νομίζεις ότι σε βοηθάει στην πέψη, όμως στην πραγματικότητα ο καπνός συνδέεται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καθώς και με προβλήματα στο στομάχι. Όπως καταλαβαίνεις, το στομάχι σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο μετά το φαγητό.

Τρως φρούτο μετά το φαγητό;

Ο χρόνος πέψης των φρούτων είναι πολύ μικρός. Αναμιγνύοντας τα με ένα κανονικό γεύμα, θα παραμείνουν περισσότερη ώρα στο στομάχι σου και τα σάκχαρα που περιέχουν θα προκαλέσουν ζυμώσεις. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φας φρούτο, προτίμησε το μία ώρα μετά το φαγητό.

Ξεκουμπώνεις το παντελόνι;

Αν νιώθεις πως φούσκωσες και θέλεις να νιώσεις άνετα, θα ξεκουμπώσεις το πρώτο κουμπί από το παντελόνι σου ή θα χαλαρώσεις τη ζώνη. Αυτόματα, αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχίσεις να τρως, ενώ έχεις ήδη χορτάσει. Έτσι, δυσκολεύεται η διαδικασία της πέψης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i