Τι να αλλάξεις στη διατροφή σου τη νέα χρονιά

Συμβουλές από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων - Διατροφολόγων.

ελαιόλαδο

Για να καταφέρουμε να μειώσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε το σωματικό μας βάρος, είναι απαραίτητο καταρχήν να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και να γίνουμε πιο δραστήριοι σωματικά. Η νέα χρονιά θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για να ακολουθήσουμε ένα πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής.

Θέσε εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους

Μείωσε το βάρος σου σταδιακά μέχρι να επιτύχεις ένα υγιές βάρος. Δεν χρειάζεται να βιαστείς να χάσεις πολλά κιλά γρήγορα και με επικίνδυνες μεθόδους (π.χ ακραίες δίαιτες, χάπια αδυνατίσματος), ούτε να συγκρίνεις το σώμα σου και το βάρος σου με αυτό άλλων ατόμων γύρω σου. Κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός. Όρισε ένα στόχο με βάση τις δυνατότητες του δικού σου οργανισμού. Ένας επιθυμητός ρυθμός απώλειας είναι συνήθως 2-4 κιλά το μήνα.

Αναζήτησε βοήθεια στην προσπάθειά σου

Σημαντική είναι η στήριξη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος, από άτομα που εμπιστεύεσαι. Παράλληλα, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο - διατροφολόγο για να σε καθοδηγήσει και να διαμορφώσετε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για σένα, σύμφωνα με το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό σου, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σου.

Τι να αλλάξεις στη διατροφή σου τη νέα χρονιά - εικόνα 1

Κάνε την υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής σου

Για να πετύχεις μακροπρόθεσμα αποτελέσματα δεν αρκεί να ακολουθήσεις μία δίαιτα για λίγο καιρό, αλλά να αλλάξεις σταδιακά τρόπο ζωής και διατροφικές συνήθειες. Με τη βοήθεια του διαιτολόγου - διατροφολόγου, θα μπορέσεις να εντοπίσεις τα αδύνατα σημεία και τις ελλείψεις στη διατροφή σου, να βρεις εναλλακτικές λύσεις, νέες προτάσεις και ιδέες αλλά και οδηγίες για το πώς μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να πετύχεις το στόχο σου. Ο τελικός στόχος είναι να υιοθετήσεις μόνιμα μια πιο σωστή διατροφική συμπεριφορά.

Έλεγξε τις μερίδες σου

Τα τελευταία χρόνια το μέγεθος των μερίδων σε φαγητά και ροφήματα έχει γίνει σχεδόν διπλάσιο από αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο οργανισμός. Μπορείς να μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες που καταναλώνεις αντικαθιστώντας τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες με τρόφιμα χαμηλότερων θερμίδων (π.χ. τοστ αντί για τυρόπιτα) ή μειώνοντας το μέγεθος των μερίδων που καταναλώνεις.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i