Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα εκτός ψυγείου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει στα τρόφιμα όταν τα αφήνεις στο πορτ-μπαγκάζ για να συνεχίσεις τα ψώνια σου; Μάθε πόσο διατηρούνται τα τρόφιμα εκτός ψυγείου και πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

12.11.2012

Γράφει: Shape.gr

Τα βακτήρια είναι ο χειρότερος εχθρός των τροφίμων. “Βάζοντας όσο πιο νωρίς γίνεται τα προϊόντα στο ψυγείο, επιβραδύνεις την ανάπτυξη μικροβίων, τα οποία πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος: ο μικροοργανισμός μεγαλώνει και σιγά σιγά διχοτομείται, δημιουργώντας δύο νέους μικροοργανισμούς που με τη σειρά τους γίνονται τέσσερις και πάει λέγοντας”, εξηγεί ο Γεώργιος Μπόσκου, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Αν σκεφτείς ότι στις σακούλες, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 20οC, δημιουργείται μια νέα «γενιά» βακτηρίων μέσα σε 15 λεπτά, τότε σε 2 ώρες αναμονής μπορεί να βρεθούν μέχρι και οχτώ γενιές μικροβίων στα προϊόντα που επέλεξες δίνοντας προσοχή στην ποιότητά τους! Δες πόσο “αντέχουν” τα τρόφιμα εκτός ψυγείου και φέρσου σωστά.

[related id="5417"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece