Όσοι κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πιο αδύνατοι

Μια αλλαγή στον τρόπο ζωής σου, θα αλλάξει και το σώμα σου

xase-kila-efkola

Χάσε κιλά εύκολα βάσει του μεταφορικού μέσου που χρησιμοποιείς. Σίγουρα γνωρίζεις ότι το πρωινό σου γεύμα και η βόλτες σου στο γυμναστήριο μπορούν να σε οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη απώλεια βάρους.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πηγαίνεις ή γυρίζεις από τη δουλειά μπορεί να επηρεάζει επίσης την ένδειξη της ζυγαριάς σου. Μία νέα έρευνα του περιοδικού BMJ, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που περπατούν ή χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή κάποιο άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς μέχρι τη δουλειά τους, έχουν μικρότερο “Δείκτη Μάζας Σώματος”(BMI) και μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους από αυτούς που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου κατέγραψαν τους BMI και τα ποσοστά σωματικού λίπους περισσότερων από 7.000 ανθρώπων. Έπειτα, αυτοί οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με το συνηθισμένο τρόπο με τον οποίο πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Και οι άνδρες και οι γυναίκες που απάντησαν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο ή ακόμα περπατούν μέχρι τη δουλειά τους, είχαν μικρότερα ΒΜΙ και χαμηλότερα ποσοστά λίπους από αυτούς που χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητό τους.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος που ήταν κατά 0,7 μικρότερος από αυτές που οδηγούσαν, δηλαδή περίπου μία διαφορά 2,5 κιλών, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Shape Tool: Βρες εδώ τον Δείκτη μάζας σώματος

Αν και μπορεί να μας φαίνεται απόλυτα λογικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που περπατούν ή χρησιμοποιούν το ποδήλατο θα είχαν μικρότερες ενδείξεις, οι ερευνητές αναφέρουν ότι και οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρουσίαζαν παρόμοιες μετρήσεις, ίσως επειδή και αυτοί έπρεπε να περπατήσουν μέχρι τη στάση του λεωφορείου ή του μετρό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι «μεγαλύτερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή μετακίνηση οδηγούν σε χαμηλότερο σωματικό βάρος και πιο υγιεινή σύσταση του σώματος».

Βέβαια, το γεγονός ότι πρέπει να πάρεις το αυτοκίνητο για να πας στη δουλειά σου δε σημαίνει αυτομάτως ότι δεν μπορείς να χάσεις κιλά. Απλώς θα πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να γυμνάζεσαι και να προσθέτεις περισσότερη άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i