Τρεις τρόποι για να σε βοηθήσει η σχέση σου να αδυνατίσεις

Τρεις τρόποι για να γίνει ο αγαπημένος σου, σύμμαχος στο αδυνάτισμα.

adinatisma-partner

Ο σύντροφός σου μπορεί να παίξει καθοριστικο ρόλο στην προσπάθεια σου να αδυνατίσεις.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition Education and Behavior έδειξε ότι, όταν αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, οι σύντροφοί μας καταβάλλονται από διάφορες συναισθηματικές αντιδράσεις, όπως σκεπτικισμό, ενοχές (για τις δικές τους κακές συνήθειες), ακόμη και θυμό.

«Είτε μόλις αρχίσατε να βγαίνετε είτε είστε παντρεμένοι εδώ και χρόνια, η κοινωνική σας ζωή σίγουρα θα περιστρέφεται και γύρω από το φαγητό», εξηγεί η ψυχολόγος Ναταλία Ανταλή και προσθέτει: «Όταν ο ένας από τους δυο αλλάζει συνήθειες, άθελά του αλλάζει και την ισορροπία της σχέσης και μπορεί να κάνει τον άλλο να αισθάνεται απόρριψη». Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που καθιστούν αυτή τη μετάβαση πιο εύκολη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί κάνεις δίαιτα αλλά δεν χάνεις τα τελευταία κιλά

1. Προετοίμασέ τον για τις αλλαγές:

«Αυτό δε σημαίνει ότι θα του ανακοινώσεις πως ξεκινάς δίαιτα την επόμενη μέρα» λέει η ειδικός. Πες του τι σκέφτεσαι να κάνεις τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα και επιχειρηματολόγησε γιατί θέλεις να προβείς σε αλλαγές στη διατροφή σου.

2. Πρόλαβε τις ανησυχίες του:

Αυτό θα τον βοηθήσει να διώξει κάθε αρνητικό συναίσθημα που μπορεί να του «ξυπνήσει» μόλις ξεκινήσεις δίαιτα. Επειδή μπορεί να σκεφτεί ότι θες να τον πιέσεις να ακολουθήσει κι αυτός, ξεκαθάρισε τις προθέσεις και τις προσδοκίες που μπορεί να έχεις από τον ίδιο.

3. Ενημέρωσέ τον για πιθανά εμπόδια:

Θα πρέπει να μαγειρεύει μόνος του ό,τι θέλει να φάει από 'δω και πέρα; Οι νύχτες με DVDs και πίτσα δε θα επαναληφθούν; Εάν συζητήσετε τις δυσκολίες, θα μπορέσετε να τις λύσετε μαζί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i