4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger κάνει αφιέρωμα στα vegan κέικ χωρίς γλουτένη.

14.10.2019

Γράφει: Missbloom.gr

εχεις διαβασει

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger κάνει αφιέρωμα στα healthy κέικ χωρίς γλουτένη και τα φτιάχνει vegan για όλους εμάς που προσέχουμε λίγο παραπάνω τι τρώμε.

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

4 vegan και χωρίς γλουτένη συνταγές για κέικ από τον Γαβριήλ ΝικολαΐδηVegan και χωρίς γλουτένη κέικ με αμύγδαλα και cranberries 

Ένα από τα πιο απλά, σχεδόν βασικά κέικ που μπορείς να φτιάξεις στη vegan ζαχαροπλαστική! Super γρήγορο και πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 8 γρ. baking powder
  • 150 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 120 ml λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
  • 300 ml γάλα σόγιας ή αμυδάλου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ.
  • Τοποθετούμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά συστατικά και ανακατεύουε καλά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40/45 λεπτά, βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και αν βγεί καθαρή, είναι έτοιμο.

Topics:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.