5 καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια (το φρούτο του καλοκαιριού που αγαπάμε!)

Παγωμένο γλυκό, ρολό κεράσι, γρανίτα, σαλάτα αλλά και κέικ!

15.07.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια

Το καλοκαίρι, και ειδικότερα τον Ιούλιο, τα κεράσια έχουν την τιμητική τους. Είναι ένα από τα πιο γευστικά φρούτα του καλοκαιριού και τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο. Παρακάτω θα βρεις 5 καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια από διατροφολόγους και food bloggers για να δοκιμάσεις τώρα.

5 καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια, το φρούτο του καλοκαιριού:

1. Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα κεράσι

καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια

Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο για όλες τις ώρες και τις εποχές με λίγα λιπαρά και πολύ γιαούρτι.

2. Καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια: Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια

Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος δοκιμάζει το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο: γρανίτα με κεράσι.

3. Καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια: Κέικ με κεράσια χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και βούτυρο

καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια

Ένα ελαφρύ κέικ, ιδανικό για το καλοκαίρι με βασικό υλικό ένα από τα αγαπημένα φρούτα εποχής, το κεράσι.

4. Σαλάτα πλιγούρι με κεράσια από τον Cool Artisan 

καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • ½ αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια
  • 80 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα πλιγούρι.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάροντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να αρωματιστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά μας, 1 κούπα  ζωμό λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
  • Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να κάνει φουσκάλες, το σκεπάζουμε με ένα καπάκι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Μετά από 10 λεπτά το πλιγούρι μας είναι έτοιμο.
  • Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το ανακατεύουμε με δύο κουτάλες για να πάρει όγκο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Μπορούμε προαιρετικά να το συνοδεύσουμε με ένα φιλέτο κοτόπουλο.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

5. Ρολό κεράσι από τον Cool Artisan 

καλοκαιρινές συνταγές με κεράσια

Υλικά: 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. κεράσια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση: 

  • Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανι βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
  • Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τη φωτια, σουρώνουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα αλευρωμένο πάγκο.
  • Αραδειάζουμε τα κεράσια πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ένα κενό 5 εκατοστών από τις άκρες.
  • Ρολάρουμε τη σφολιάτα σε ένα σφιχτό ρολό.
  • Μεταφέρουμε τη σφολιάτα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
  • Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece