Οι θερμίδες υπολογίζονται για 15 μερίδες (χωρίς την προσθήκη των προαιρετικών συστατικών).
Υλικά
- 2 φλ. (καλά γεμάτα) ψιλοτριμμένο κολοκυθάκι
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 1/3 φλ. σάλτσα μήλου
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. βανίλια
- 2/3 φλ. αλεύρι (βρόμης ή για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλ. σκόνη κακάο
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Διάβασε επίσης: Η συνταγή για μαλακά μπισκότα σοκολάτας ΜΟΝΟ με 55 θερμίδες!
Προαιρετικά: Περίπου 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας και/ή ξηροί καρποί
Για το frosting: 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας, ½ φλ. σταγόνες με γεύση καραμέλας και 1/2 φλ. φιστικοβούτυρο λιωμένα μαζί!
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ψέκασε με λίγο ελαιόλαδο μια φόρμα 22 Χ 33 εκ.
- Ανάμιξε τα κολοκυθάκια, τη ζάχαρη, τη σάλτσα μήλου, τα αβγά και τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσέ τα στα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και/ή τους ξηρούς καρπούς αν τα χρησιμοποιήσεις.
- Ψήσε το brownie για περίπου 55 λεπτά και αφού κρυώσει άλειψέ το με το frosting, αν το προτιμάς.
Διάβασε επίσης: Το πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι της Monika Kwiecien
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr