Χαλβάς με μήλα και σταφίδες: Μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή από τη mamatsita για να δοκιμάσεις τώρα κιόλας. Τέλεια επιλογή για το σνακ ή το πρωινό σου.
Διάβασε επίσης: Θέλω γλυκό στη νηστεία, τι να φάω; H διαιτολόγος προτείνει τα καλύτερα γλυκά
Χαλβάς με μήλα και σταφίδες
Υλικά
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 3 μήλα κομμένα σε κύβους
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 σφηνάκι κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
- 400 γρ. ζάχαρη
- 700 ml νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το κονιάκ να μουλιάσουν.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτου- με το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μήλα, το σιμιγδάλι και την κανέλα.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες από το κονιάκ και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να ροδίσει, περίπου για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε προσεκτικά (κουταλιά κουταλιά), ανακατεύοντας συνεχώς, το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι.
- Μόλις απορροφηθεί όλο το σιρόπι, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.
TIP: Στολίζουμε το χαλβά με καραμελωμένα μήλα. Κόβουμε φέτες μήλου και τις καραμελώνουμε μαζί με μερικές σταφίδες σε ένα αντικολλητικό σκεύος με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα για 3-4 λεπτά.
Διάβασε επίσης: Τάρτα σοκολάτας με αβοκάντο και γλυκοπατάτα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr