Γιορτινό crumble με ροδάκινα και φράουλες

Κάνε το crumble πιο υγιεινό: Χρησιμοποίησε 1 κουταλιά της σούπας σαντιγί αντί για παγωτό για να γλιτώσεις 40 θερμίδες. Εάν παραλείψεις τη γαρνιτούρα εντελώς, θα γλιτώσεις 66 θερμίδες και 4 γραμμ. λιπαρά.

29.12.2012

εχεις διαβασει

Μερίδες: 6-8 – Χρόνος προετοιμασίας: 15' -Συνολικός χρόνος: 60'

Yλικά

βούτυρο για το πιρέξ

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κ.σ. αραρούτι

1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στη μέση

700 γραμμ. ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

2/3 του φλιτζανιού αλεύρι

2/3 του φλιτζανιού βρόμη

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους 1 εκ.

1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Βάλε μία σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθέρμανέ τον στους 180οC. Βουτύρωσε ένα τετράγωνο γυάλινο πυρέξ, πλάτους 20 εκ. Χτύπα το χυμό λεμονιού και το αραρούτι, μέχρι να γίνουν μείγμα.

Πρόσθεσε τα φρούτα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακάτεψε απαλά με το χέρι, μέχρι να πάει παντού το μείγμα. Ρίξε το μείγμα των φρούτων στο πιρέξ.

Σε μίξερ, χτύπα το αλεύρι, τη βρόμη, τα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίξε το μείγμα πάνω από τη γέμιση και ψήσε για 40-45 λεπτά, μέχρι η γέμιση να αρχίσει να βράζει και το μείγμα να ροδίσει.

Βγάλε το πιρέξ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά. Βάλε το γλυκό με ένα κουτάλι στα πιάτα και σέρβιρε με παγωτό.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 φλιτζάνι φρούτα, 2 κ.σ. παγωτό): 383 θερμίδες, 21 γραμμ. λιπαρά, 11 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 47 γραμμ. υδατάνθρακες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 81 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 100 mg νάτριο

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece