Εύκολη συνταγή για γκουακαμόλε: H πιο θρεπτική «σάλτσα» για να συνοδεύσεις τα κυρίως πιάτα

Υγιεινή και θρεπτική σάλτσα για ένα ιδανικό συνοδευτικό στα πιάτα σου.

20.10.2019

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

εύκολη συνταγή για γκουακαμόλε

Ψάχνεις μια συνταγή για γκουακαμόλε; Με βασικό συστατικό το αβοκάντο, το γκουακαμόλε είναι μια δροσιστική «σάλτσα» με πολλές βιταμίνες και πολύτιμα λιπαρά, που ταιριάζει με ψητό κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά και τραγανές μικρές πίτες. Δοκίμασε παρακάτω την εύκολη συνταγή για γκουακαμόλε που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα.

Διάβασε επίσης: Γκουακαμόλε, χούμους, τσιμιτσούρι και σος φυστικοβούτυρου, φτιάξε τα πιο τέλεια ντιπ και σάλτσες

Εύκολη συνταγή για γκουακαμόλε

Υλικά (4 άτομα)

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ (ή λεμονιού)
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 ντοματίνια (ή 1/2 ντομάτα) ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και ραντίζουμε με το χυμό λάιμ για να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε το κόλιαντρο, τα ντοματίνια, το τσίλι, το κρεμμύδι, αλάτι και πολτοποιούμε με πιρούνι. Αν δεν το σερβίρεις αμέσως, σκέπασέ το με μεμβράνη και φύλαξέ το στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης: Ταλιάτα στο τηγάνι με chermoula κόλιαντρου και μαϊντανού

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece