Εύκολο και δροσιστικό τσιζκέικ με κρέμα λεμονιού και φιστίκια

Ένα υγιεινό γλυκό που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις είναι αυτό το cheesecake.

23.09.2020

εχεις διαβασει

Εύκολο και δροσιστικό τσιζκέικ

ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: CAITLIN BENSEL
ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ

Ένα υγιεινό γλυκό που θα απολαύσεις χωρίς τύψεις είναι αυτό το cheesecake, χωρίς ψήσιμο, με γιαούρτι πλούσιο σε ποιοτικά και τραγανή κρούστα φιστικιού, χωρίς γλουτένη.

Εύκολο και δροσιστικό τσιζκέικ με κρέμα λεμονιού και φιστίκια

Συνολικός χρόνος: 4 ώρες και 30′ – Μερίδες: 8-10

ΓΙΑ ΤΗ ΒΆΣΗ

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
2 φλ. φιστίκια καθαρισμένα
3 κ.σ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤO CHEESECAKE

2 φακελάκια (0,25 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
1/2 φλ. νερό
2 φλ. γιαούρτι
450 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού και 1 κ.σ. χυμός λεμoνιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Χοντρό αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΎ

1/3 φλ. ζάχαρη
6 κρόκοι αβγών
1/3 φλ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ

1½ φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση 

1. Αλείφουμε με βούτυρο ένα τσέρκι 22 εκατοστών. Βάζουμε στο μπλέντερ τα
φιστίκια και τη ζάχαρη και τα αλέθουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το
βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
φιστικιού στο βουτυρωμένο τσέρκι.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζελατίνη και το νερό και τα ανακατεύουμε. Περιμένουμε
για περίπου 1 λεπτό. Θερμαίνουμε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων και
ανακατεύουμε κάθε 10 δευτερόλεπτα μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως.

3. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε με προσοχή το μείγμα ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

4. Κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα μας στο τσέρκι, πάνω από την κρούστα, και το απλώνουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά. Καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη το τσέρκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή κατά προτίμηση όλο το βράδυ.

5. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα
αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

6. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο παγωμένο τσέρκι. Το σκεπάζουμε ξανά με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή και όλο το βράδυ, έτσι ώστε να παγώσει καλά.

7. Για το σερβίρισμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια για να γίνουν σαντιγί. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού διαχωρίζουμε προσεκτικά το γλυκό από το
τσέρκι. Σερβίρουμε κομμάτια και γαρνίρουμε το καθένα με σαντιγί.

Τσιζκέικ Dukan με γεύση λεμόνι

Τσίζκεικ με λάιμ και σος από βατόμουρα

Φτιάξε τις πιο νόστιμες μπουκιές vegan cheesecake με φράουλα

[related id="653750"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece