Μπιφτέκι γαλοπούλας γεμιστό με τυρί

Φρόντισε το τυρί με το οποίο θα γεμίσεις το μπιφτέκι να είναι χαμηλών λιπαρών.

30.04.2019

εχεις διαβασει

Μπιφτέκι γαλοπούλας γεμιστό

Δοκίμασε να κάνεις τη διαφορά και να φτιάξεις μπιφτέκι γαλοπούλας γεμιστό με τυρί. Βέβαια, φρόντισε το τυρί που θα χρησιμοποιήσεις να είναι χαμηλών λιπαρών για να μην φορτώσεις με πολλές θερμίδες το πιάτο σου.

Διάβασε επίσης: Τι να φάω στη δουλειά; Εύκολο σάντουιτς με σολομό έτοιμο σε λίγα λεπτά

Μπιφτέκι γαλοπούλας γεμιστό με τυρί 

Μερίδες: 4

Υλικά:

    • 600 γραμμ. άπαχος κιμάς γαλοπούλας
    • 2 κ.γ. γούστερ σος
    • 1/4 κ.γ. αλάτι
    • 1/2 φλιτζ. τυρί τσένταρ light, τριμμένο
    • 3 κ.σ. μπλε τυρί τριμμένο
    • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • πάπρικα

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το γκριλ ή την ψησταριά υγραερίου. Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ταψί, άλειψέ το με λάδι και άφησέ το στην άκρη.
  • Πλάσε 8 μπιφτέκια με τον κιμά και βάλ’ τα στο ταψί. Περίχυσε τα τέσσερα με γούστερ σος και πασπάλισε με αλάτι.
  • Βάλε το τυρί τσένταρ, το μπλε τυρί, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό σε μπολ και ανακάτεψε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μοίρασε το μείγμα σε ίσες ποσότητες πάνω στα μπιφτέκια με τη σος και βάλε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια. Πίεσε με τα δάχτυλα τις άκρες για να κολλήσουν τα μπιφτέκια μεταξύ τους. Πασπάλισε με πάπρικα και ψήσ’ τα στο γκριλ ή στην ψησταριά, σε απόσταση περίπου 10 εκατοστών από την πηγή θερμότητας, 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Συμβουλή: Όταν δουλεύεις τον κιμά, βρέξε τα χέρια σου για να μην κολλάει.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με καστανό ρύζι, παντζάρια και βινεγκρέτ με κατσικίσιο τυρί και άνηθο

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 γεμιστό μπιφτέκι): 220 θερμίδες, 40 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. λιπαρά (3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 2 γραμμ. υδατάνθρακες, 0 γραμμ. φυτικές ίνες, 70 mg χοληστερόλη, 450 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 15% ασβέστιο, 10% σίδηρος, 8% βιταμίνη Α, 4% βιταμίνη C.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece