Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι (μόνο 300 θερμίδες)

Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι και τύφλα να έχουν τα γεμιστά της μαμάς.

04.03.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Συνταγή για πιπεριές γεμιστές

Αυτή η τέλεια συνταγή για πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι είναι μια υγιεινή εναλλακτική για να αντικαταστήσει το ρύζι σε ένα πιάτο και μετρά μόλις 300 θερμίδες ανά μερίδα. Τι καλύτερο για να την επιλέξεις ως το επόμενο γεύμα σου;

Διάβασε επίσης: Τι να φάω στη δουλειά; Εύκολο σάντουιτς με σολομό έτοιμο σε λίγα λεπτά

Γεμιστά με πλιγούρι:

Μερίδες: 4

Υλικά: 

  • 1/2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 4 μικρές γλυκές κόκκινες πιπεριές (1 κιλό συνολικά\
  • 4 φλιτζ. μανιτάρι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί Asiago ή τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρντισμένο
  • 1/4 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση:

  • Βάλε το πλιγούρι σε μπολ και ρίξε 1 1/3 φλιτζάνι βραστό νερό. Σκέπασέ το και άφησέ το να καθίσει για 15 λεπτά. Στράγγιξέ το και πίεσέ το για να βγουν όλα τα υγρά και βάλ’ το ξανά στο μπολ.
  • Εν τω μεταξύ, κόψε το καπάκι από τις κόκκινες πιπεριές και αφαίρεσε το εσωτερικό. Κόψε τα καπάκια (χωρίς το κοτσάνι) σε κυβάκια και άφησέ τα στην άκρη.
  • Ψιλόκοψε τα μανιτάρια σε μίξερ ή με το μαχαίρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε τα κυβάκια πιπεριάς, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Πρόσθεσε το μείγμα στο πλιγούρι μαζί με το τυρί, τα αμύγδαλα και το μαϊντανό και ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε με το κουτάλι τις πιπεριές με το μείγμα. Βάλε τις πιπεριές με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω σε πυρίμαχο σκεύος. Περίχυσε με χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και γαρνίρισε με τις ντομάτες. Πασπάλισέ από πάνω με το υπόλοιπο αλατοπίπερο.
  • Σκέπασε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήσε τις πιπεριές στους 180οC για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσ’ τες για άλλη μισή ώρα, μέχρι να σχηματιστεί κρούστα από πάνω.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (μία πιπεριά): 302 θερμίδες, 10 γραμμ. πρωτεΐνες, 16 γραμμ. λιπαρά (4 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 35 γραμμ. υδατάνθρακες, 8 γραμμ. φυτικές ίνες, 12 mg χοληστερόλη, 564 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 15% ασβέστιο, 23% σίδηρος, 73% βιταμίνη Α, (518%;;;) βιταμίνη C, 29% φυλλικό οξύ.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με καστανό ρύζι, παντζάρια και βινεγκρέτ με κατσικίσιο τυρί και άνηθο

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece