Κεσαντίγια με Μάνγκο και Κοτόπουλο με Ρόκα

Κεσαντίγια έτοιμη σε 15 λεπτά με Light υλικά και γεύση που δεν θα πιστεύεις. Το τέλειο μεσημεριανό!

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 6 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά


Υλικά

Για τη σαλάτα

5 φλιτζ. ρόκα (περίπου 150 γραμμ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμός 1/2 λεμονιού

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Για τις κεσαντίγια

σπρέι μαγειρικής

4 τορτίγιες ολικής αλέσεως διαμέτρου 20 εκ.

1/2 φλιτζ. κομπόστα μάνγκο

2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, προψημένο

350 γραμμ. μπρι λεπτοκομμένο

Εκτέλεση

1. Βάλε τη ρόκα σε μεγάλο μπολ, περίχυσέ τη με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, πασπάλισε με πιπέρι και ανακάτεψε καλά.

2. Ψέκασε ένα τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά. Βάλε σε δύο τορτίγιες μάνγκο, κοτόπουλο και μπρι, αφήνοντας στις άκρες ένα κενό 1 εκ. Κάλυψέ τες με τις άλλες δύο τορτίγιες.

3. Βάλε μία κεσαντίγια στο τηγάνι και ψήσ’ τη για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό το κάτω μέρος. Γύρισέ την από την άλλη και επανάλαβε. Βάλ’ τη σε μία πλάκα κοπής και επανάλαβε με τη δεύτερη κεσαντίγια. Κόψε κάθε κεσαντίγια σε τέσσερα κομμάτια και μοίρασέ τα σε 4 πιάτα. Σέρβιρε αμέσως μαζί με τη σαλάτα ρόκα.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 364 θερμίδες, 18 γραμμ. λιπαρά (7 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 37 γραμμ. υδατάνθρακες, 15 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 100 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 652 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i