Κιμάς με λάχανο και τζίντζερ

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κετογονικό αυτοάνοσο πρωτόκολλο και είναι ιδανική αν έχεις διαγνωσθεί με υποθυρεοειδισμό Hashimoto και θέλεις να χάσεις κιλά.

25.05.2019

εχεις διαβασει

Από την Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, PhD, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας (www.rebalance.gr).

Αν έχεις διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό Hashimoto είναι πολύ πιθανό να δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια βάρους, και κυρίως λίπους, στις γυναίκες με Hashimoto είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Δυστυχώς, το παλιό μοντέλο ενεργειακού ισοζυγίου που βασίζεται μόνο στις θερμίδες είναι ελαττωματικό! Αυτό το μοντέλο υποστήριζε ότι αν κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, είτε τρώγοντας λιγότερο είτε με περισσότερη άσκηση, θα χάσεις βάρος. Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες με Hashimoto που δεν μπορούν να χάσουν βάρος ακόμα και όταν καταναλώνουν μόνο 1000 θερμίδες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το Hashimoto προκαλεί στο σώμα σου μια σειρά από ορμονικά προβλήματα που όλα μαζί συνδυαστικά οδηγούν σε αύξηση βάρους (λίπους) στο σώμα.

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο κετογονικό αυτοάνοσο πρωτόκολλο, το οποίο συνδυάζει τα οφέλη μιας καλά σχεδιασμένης κετογονικής διατροφής σε συνδυασμό με ένα πρωτόκολλο εξάλειψης και επαναεισαγωγής, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει να ανακαλύψεις σε ποια τρόφιμα έχεις δυσανεξία και ευαισθησία, να αναστρέψεις τυχόν θρεπτικές ανεπάρκειες, να επουλώσεις το έντερο και μακροπρόθεσμα να θεραπεύσεις το σώμα σου. Στο Shape Iουνίου, θα βρεις την πλήρη διατροφή για απώλεια βάρους για γυναίκες με Hashimoto καθώς και ενδεικτικό διαιτολόγιο 14 ημερών.

Κιμάς με λάχανο και τζίντζερ

Υλικά

4 μερίδες

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. (8 γρ) φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 μικρό (355 γρ) λάχανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε και τα μπαχαρικά. Μόλις έχει μαγειρευτεί ο κιμάς προσθέτετε το λάχανο. Μαγειρεύετε για περίπου 10 ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece