Κρέπες light: 5 εκδοχές της κρέπας χωρίς λευκό αλεύρι για υγιεινό αποτέλεσμα

Δοκίμασε κρέπες από αλεύρι χαρουπιού, λιναρόσπορου, βρώμης, ρεβιθιού αλλά και φαγόπυρου, 5 τέλειες και υγιεινές εναλλακτικές επιλογές του λευκού αλευριού

14.09.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Κρέπες light: 5 εκδοχές της κρέπας χωρίς λευκό αλεύρι για υγιεινό αποτέλεσμα

Για τους περισσότερους αποτελεί ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο που, ωστόσο,  έχουμε συνδέσει με περιττές θερμίδες και πολλά λιπαρά υλικά. Ωστόσο, μπορείς να απολαύσεις τις κρέπες στην light εκδοχή τους και να τις αναδείξεις σε ένα πολύ υγιεινό γεύμα.

Προτίμησε για τη γέμισή τους υγιεινά υλικά, όπως λαχανικά, φρούτα, μέλι και light τυριά, ενώ παρακάτω θα βρεις 5 διαφορετικές εναλλακτικές επιλογές για το wrap, που θα αντικαταστήσουν το κλασικό βασικό συστατικό τους, το λευκό αλεύρι.

Κρέπες light: 5 διαφορετικές εκδοχές της απλής κρέπας για ένα απόλυτα υγιεινό αποτέλεσμα

Διάβασε επίσης: Κράκερ βρώμης με αλεύρι φαγόπυρου, ρίγανη και λιαστή ντομάτα 

1. Κρέπα από αλεύρι ρεβιθιού 

Ή αλλιώς πίτα socca, όπως είναι γνωστή.  Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας. Δες εδώ τη συνταγή για socca που δοκιμάσαμε στο SHAPE.

2. Κρέπα από φαγόπυρο

Με βασικό συστατικό μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, οι κρέπες από αλεύρι φαγόπυρου είναι απόλυτα υγιεινές και light. Δες εδώ τη συνταγή.

3. Κρέπα από βρώμη

Δες εδώ τη συνταγή για super υγιεινές κρέπες ή pancakes βρώμης!

4. Κρέπα από αλεύρι λιναρόσπορου

Υλικά: 

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι λιναρόσπορου
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κουταλιά αλεύρι καρύδας για κάθε κρέπα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι λιναρόσπορου, το αλάτι και το λάδι.
  • Πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ζύμη. Σκέπασε και άφησε το μείγμα για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια, χώρισέ το σε 6 ισομερείς μπάλες.
  • Άνοιξε τα φύλλα πασπαλίζοντάς τα με το αλεύρι καρύδας και ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι.

5. Κρέπα με αλεύρι από χαρούπι

Υλικά: 

  • 1 κούπα λιωμένη μπανάνα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. αλεύρι χαρουπιού
  • 1/4 κούπας αλεύρι λιναρόσπορου
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: 

  • Ανακάτεψε καλά το νερό με τις μπανάνες μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι από χαρούπι, το μέλι και το αλεύρι λιναρόσπορου και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τις κρέπες σου.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.