Φτιάξε «λαζάνια» μόνο με ψητά κολοκυθάκια, πιπεριές και χαλούμι (χωρίς ζυμαρικά)!

«Λαζάνια» με ψητά κολοκυθάκια και χαλούμι: Μιλάμε για λαζάνια χωρίς ζυμαρικά, μιας και τα κολοκυθάκια γίνονται λαζάνια.

18.11.2017

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Φτιάξε «λαζάνια» μόνο με ψητά κολοκυθάκια, πιπεριές και χαλούμι (χωρίς ζυμαρικά)!

«Λαζάνια» με ψητά κολοκυθάκια και χαλούμι (χωρίς ζυμαρικά)

Μερίδες: 6

Χρόνος μαγειρέματος: 14′

Συνολικός χρόνος: 60′

Υλικά • 1 φλ. κόκκινες και κίτρινες πιπεριές • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί• 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon • 1 κ.σ. μέλι• 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι• 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι• 7 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• 1½ κιλό ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.• 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λοξές λωρίδες πάχους 0,5 εκ.• 450 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε πλάγιες φέτες πάχους 0,3 εκ. • 450 γρ. χαλούμι σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε την ψηστα­ριά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Σε μπλέντερ χτύπησε τις πιπεριές, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, από 1/4 κ.γ. αλάτι και πιπέρι και 3 κ.σ. από το λάδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Άπλωσε χαρτί κουζίνας σε δύο μεγάλα ταψιά φούρ­νου. Στρώσε τις φέτες της ντομάτας σε μονή στρώση, πασπάλισε με 1 κ.γ. από το αλάτι και άφησέ τες στην άκρη. Σε μεγάλη λαμαρίνα φούρνου με ραβδώσεις άπλωσε τα κολοκυθάκια και την κολοκύθα. Άλειψέ τα με 2 κ.σ. από το λάδι, το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. πιπέρι. Σε άλλο ταψί ανακάτεψε το χαλούμι με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι.

3. Ψήσε στη σχάρα τα κολο­κυθάκια και την κολοκύθα γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να φανούν οι ραβδώσεις της σχάρας, περίπου για 4′. Βάλ’ τα ξανά στο ίδιο ταψί. Ψήσε το χαλούμι γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να φανούν οι ρίγες της σχάρας, περίπου για 4′. Βάλ’ το ξανά στο ίδιο ταψί. Σκούπισε τις ντομάτες με λίγο ακόμη χαρτί κουζίνας.

4. Σε τετράγωνο ταψί των 20 εκ. στρώσε τα συστατικά με αυτή τη σειρά: 1/4 από τις ντομάτες, τα μισά κολοκυθά­κια, 2 κ.σ. dressing, 1/4 από τις ντομάτες, 2 κ.σ. dressing, όλη την κολοκύθα, 2 κ.σ. dressing, όλο το χαλούμι, 1/4 από τις ντομάτες, 2 κ.σ. dressing, τα υπόλοιπα κολοκυ­θάκια, τις υπόλοιπες ντομάτες και το υπόλοιπο dressing. Πίεσέ τα σταθερά αλλά απαλά. Κόψε σε μερίδες και σέρβιρε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 507 θερμίδες, 37 γρ. λιπαρά (15,7 γρ. κορεσμένα), 25 γρ. υδατάνθρακες, 22 γρ. πρωτεΐνη, 5 γρ. φυτικές ίνες, 1.486 mg νάτριο

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece