2 καλοκαιρινές συνταγές που θα λατρέψεις!

Ο σεφ Γιάννης Γραμμένπς προτείνει καλοκαιρινές, ελαφριές συνταγές: λινγκουινι με τόνο και σαρδέλες με βλίτα.


Από τον chef-consultant Γιάννη Γραμμένο (www.foodesign.gr) και chef στο Heliot Restaurant στο Λονδίνο.


ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ  ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ


Υλικά (για 2 άτομα)


227γρ λινγκουίνι

227 γρ φρέσκο τόνο

1 κ.σούπας ελαιόλαδο

2 αντζούγιες ψιλοκομμένες

1κ.σούπας φρέσκο δεντρολίβανο

454γρ μικρά μανιτάρια (Porto Bello ή porcini )

6 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο

½ κούπα λευκό κρασί

2κ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

 

2 καλοκαιρινές <p>συνταγές που θα </p> <p>λατρέψεις! - εικόνα 1


Εκτέλεση


Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σε αλατισμένο νερό .

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις αντζούγιες και το δεντρολίβανο για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε  μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον τόνο κομμένο σε μικρά κομμάτια  και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει η αψάδα του κρασιού. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.


Ετοιμάσου  για λαχταριστές σαρδέλες με χόρτα...



ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Υλικά


20 σαρδέλες καθαρισμένες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1κ.γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

2κ.σούπας χυμό λεμονιού

2κ.σούπας ψιλοκομμένο  φρέσκο κόλιανδρο

2 τσίλι

4 ώριμες ντομάτες

2κ.σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος

2κ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 μάτσο βλίτα

ξύσμα από 2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

3κ.σούπας ελαιόλαδο

  

2 καλοκαιρινές <p>συνταγές που θα </p> <p>λατρέψεις! - εικόνα 2


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  καλά το σκόρδο, το σχοινόπρασο , το τσίλι (ψιλοκομμένο) , το κόλιανδρο και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο.  Αλείφουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν.

Ψήνουμε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο 12-15 λεπτά στους 180 °c η στο μπάρμπεκιου  .Μόλις βγάλουμε τις σαρδέλες από τον φούρνο ή το μπάρμπεκιου  τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Βράζουμε τα βλίτα σε μπόλικο και αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε τον δυόσμο ,τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι .

Σε μία μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα βλίτα, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το μίγμα της ντομάτας και από πάνω τις σαρδέλες .  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i