Φτιάξαμε την ελληνική εκδοχή του Buddha bowl: Μοσχάρι με κολοκύθα και σέσκουλα

Μοσχάρι με κολοκύθα και σέσκουλα, μια υπέροχη συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις όλο το χρόνο.

mosxari-kolokitha TED CAVANAUGH

Αν έχεις σκρολάρει πάνω από 30 δευτερόλεπτα στο Instagram, σίγουρα έχεις δει τουλάχιστον ένα Buddha Bowl (ή 200). Αυτά τα πολύχρωμα, όμορφα δομημένα μπολ είναι η απόλυτη διατροφική τάση στους απανταχού yogis. Ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με τη yoga, μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ γευστικό comfort bowl που είναι ό,τι χρειαζόμαστε για καλή διάθεση εκ των έσω.

Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά

2 φλ. μικρά ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όπως φιογκάκια ή βίδες

4 μεγάλα αβγά

6 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. σάλτσα ταμάρι ή σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ξίδι από ρύζι (ή κανονικό ρύζι σε λιγότερη ποσότητα)

1 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. πέντε μπαχαρικά (έτοιμο μείγμα)

1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

Μία σκελίδα σκόρδο σπασμένη

2 φλ. καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε λεπτές φέτες

450 γρ. καθαρό μοσχάρι, κομμένο κόντρα σε πολύ λεπτές φέτες

1 μάτσο σέσκουλα, μόνο το πράσινο μέρος, κομμένα

2 κ.γ. σουσάμι άψητο

2 ολόκληρες καυτερές  πιπεριές, κομμένες κατά μήκος

Εκτέλεση

1 Βράσε νερό σε δύο κατσαρόλες (μία μικρή, μία μεγάλη). Στη μεγάλη βράσε τα λαχανικά,

στράγγισέ τα και μοίρασέ τα στα πιάτα. Στη μικρή βράσε τα αβγά για 6 λεπτά. Στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό. Ξεφλούδισε τα αβγά προσεκτικά και άφησέ τα στην άκρη.

2 Πλύνε τη μεγάλη κατσαρόλα και βράσε το ζωμό μαζί με το λάδι, τη σάλτσα ταμάρι, το ξίδι, το μέλι, τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο. Πρόσθεσε την κολοκύθα, κατέβασε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει, σκέπασε και βράσ’ τα μέχρι να μαλακώσουν, για 8-10 λεπτά. Πρόσθεσε το μοσχάρι και μαγείρεψέ το μέχρι να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό, για 1-2 λεπτά για μέτριο ψήσιμο. Με μια τρυπητή κουτάλα μοίρασε την κολοκύθα και το μοσχάρι στα πιάτα. Πρόσθεσε τα σέσκουλα στο ζωμό και άφησέ τα μέχρι να μαραθούν, περίπου για 1 λεπτό. Με την τρυπητή κουτάλα μοίρασε τα σέσκουλα στα πιάτα. Φέρε ξανά το ζωμό σε βρασμό και μετά μοίρασέ τον με την κουτάλα στα πιάτα.

3 Κόψε τα αβγά στη μέση και βάλ’ τα επάνω στα πιάτα, πασπάλισε με το σουσάμι και γάρνιρε με τις κομμένες πιπεριές.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα: 532 θερμίδες, 22 γρ. λιπαρά (6 γρ. κορεσμένα),

46 γρ. υδατάνθρακες, 41 γρ. πρωτεΐνες, 7 γρ. φυτικές ίνες, 654 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i