Φτιάξε μπάρες δημητριακών με κράνμπερις και βρόμη

Η αγαπημένη μας Αθηνά, Sugar Buzz ετοιμάζει σπιτικές μπάρες δημητριακών με κράνμπερις και βρόμη, ό,τι πρέπει για τη δίαιτά μας.

19.06.2013

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Φτιάξε μπάρες δημητριακών με κράνμπερις και βρόμη

Μπάρες δημητριακών

Υλικά για ένα ταψάκι 20*20εκ.(10-12 μπάρες)

3 κούπες δημητριακά (cheerios, βρώμη, νιφάδες ρυζιού)
1/3 κούπας φουντούκια
1/3 κούπας αμύγδαλα
1/4 κούπας σταφίδες
1/4 κούπας αποξηραμένα cranberries
110γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη,αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα)
100γρ. καστανή ζάχαρη(1/2 κούπα)
85γρ. μέλι (¼ κούπας)
½ κ.γ. κανέλα
Eκτέλεση:
Ψήνουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα στη λαμαρίνα του φούρνου στους 180°C λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Μπορούμε και να μην το κάνουμε αυτό και να τους αφήσουμε ωμούς τους ξηρούς καρπούς.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τα αποξηραμένα cranberries.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει καφετί χρώμα. Το ρίχνουμε στο προηγούμενο μπωλ, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ένα κουτάλι να πάει παντού (αν θέλουμε μπορούμε να φορέσουμε γάντι μιας χρήσης και να ανακατέψουμε με το χέρι, προσέχοντας γιατί καίει!)
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20*20εκ (θέλουμε να εξέχει από τα πλαινά) και ρίχνουμε το μείγμα. Στρώνουμε με το κουτάλι  ή πατάμε καλά με το χέρι μας να στρωθεί στο ταψάκι.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε από πάνω και σταγόνες σοκολάτας τις οποίες θα τις προσθέσουμε σ αυτό το στάδιο πιέζοντας τες ελαφρά, γιατί νωρίτερα θα λιώσουν εφόσον το μείγμα του «σιροπιού» είναι ζεστό.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει το μείγμα.Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο μερικές ώρες. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη λαδόκολλα (έχει γίνει σαν μια μεγάλη πλάκα) και το κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι.

Μπορούμε να τυλίξουμε την καθεμιά σε λαδόκολλα και να τις διατηρήσουμε σε μεταλλικό κουτί ή και στο ψυγείο (εγώ τις είχα στο ψυγείο, γιατί δεν ήθελα να μαλακώνουν εκτός).
Η συνταγή είναι  από ξένο μπλογκ με παραλλαγές. Για περισσότερες υπέροχες συνταγές για γλυκά και όχι μόνο, κάνε κλικ  http://santie-athina.blogspot.gr καθώς και στη σελίδα της Sugar Buzz στο Facebook

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece