Νόστιμα ντιπ για φρούτα που αγαπά η δίαιτα (και τα συστήνει η διαιτολόγος!)

Ντιπ για λαχανικά υπάρχουν πολλά. Ντιπ για φρούτα όμως δεν έχεις ακούσει πολλές φορές να σου προτείνονται. Ευτυχώς έχεις το shape.gr και τις ιδέες της διατροφολόγου Κλειούς Δημητριάδου.

dip-gia-frouta

Τα dip έχεις συνηθίσει να τα χρησιμοποιείς για τα λαχανικά σου, αλλά μια πολύ καλή ιδέα είναι να αρχίσεις να βουτάς και τα φρούτα σου σε νόστιμα σαλτσάκια.

«Με αυτόν τον τρόπο θα τρως πιο εύκολα τα φρούτα, θα έχεις μια γλυκιά γεύση σαν υποκατάστατο γλυκού και όμορφες ιδέες για σνακ, πρωινό ή βραδινό αν θέλεις κάτι πιο ελαφρύ», τονίζει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου.

Μπορείς να κόψεις τα φρούτα σε μπαστουνάκια ή κυβάκια ή να τα περάσεις σε καλαμάκια σαν μικρά και υγιεινά

σουβλάκια!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «O σωστός τρόπος να πλένεις φρούτα και λαχανικά!»

Προτάσεις για ντιπ για φρούτα:

  • * ½  κεσεδάκι από γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά + 3 κουτ. της σούπας φυστικοβούτυρο + 1 κουτ. της σούπας μέλι + κανέλα (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 97 kcal)
  • *½ κεσεδάκι από γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά + 3 κουτ. της σούπας ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο + 1 κουτ. της σούπας στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 83 kcal)
  • * ½ κεσεδάκι από γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά + ½  κουτ. της σούπας κακάο άγλυκο + 1 κουτ. της σούπας στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 23 kcal)
  • * 100 γρ. τυρί κρέμα light + ξύσμα λεμονιού + 2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού + 1 κουτ. της σούπας στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 76 kcal)
  • *100 τυρί κρέμα light + 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη + 1 βανίλια (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 106 kcal)
  • *100 γρ. τυρί cottage λιωμένο στο μπλέντερ + 3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 69 kcal)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «Ακολούθησε τη δίαιτα των χρωμάτων»

* 100 τυρί cottage λιωμένο στο μπλέντερ + 3 φέτες κονσέρβα ανανά (στο χυμό του, όχι σε ζάχαρη) (θερμίδες ανά μερίδα περίπου 3 κουτ. της σούπας: 69 kcal)

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Χαροκοπείου πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (ΚΕΚ). www.coachmydiet.wordpress.com

Tώρα αν προτιμάς τα λαχανικά, δες ποιά είναι τα λαχανικά που ταιριάζουν στις deepάτες σαλάτες στη γκάλερι που ακολουθεί:

Λαχανικά ιδανικά για deep...άτες σαλάτες

Λαχανικά ιδανικά για deep...άτες σαλάτες

Τα παχύρρευστα ντιπ ταιριάζουν περισσότερο με πιο σκληρά λαχανικά, ενώ τα πιο ελαφριά και ρευστά πηγαίνουν τέλεια με πιο μαλακά λαχανικά, όπως το μαρούλι.

Σπαράγγια:

Σπαράγγια:

Προτίμησε αυτά που είναι πιο παχιά από ένα μολύβι και αφαίρεσε το κάτω μέρος. Ξεφλούδισε τα κοτσάνια και ζεμάτισέ τα μέχρι να πάρουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα και να είναι κάπως μαλακά αλλά τραγανά, για 2 λεπτά περίπου.

Ραπανάκι:

Ραπανάκι:

Αγόρασέ τα με τα βλαστάρια. Αφαίρεσε τις ρίζες. Για ωραία εμφάνιση, άφησε περίπου 2-3 εκ. από τα βλαστάρια και μερικά από τα φύλλα.

Στρογγυλές πιπεριές:

Στρογγυλές πιπεριές:

Κόψε κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές κατά μήκος στη μέση και αφαίρεσε τα σπόρια. Κόψ’ τες σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού.

Μπιζέλια:

Μπιζέλια:

Αφαίρεσε τις άκρες και τις ίνες. Ζεμάτισέ τα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν φωτεινό πράσινο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.

Μαρούλι:

Μαρούλι:

Τα φύλλα από την καρδιά είναι ιδανικά από όλα τα είδη: ραντίτσιο, πράσινο μαρούλι, μαρούλι της Κω, μαρούλι iceberg. Ετοίμασέ το ακριβώς πριν από το σερβίρισμα.

Καρότα:

Καρότα:

Χρησιμοποίησε καρότα baby ή μεσαίου μεγέθους και κόψ’ τα σε λωρίδες μήκους 5 εκ. (τα baby μπορείς να τα αφήσεις ολόκληρα). Αν θέλεις, ζεμάτισέ τα για 2 λεπτά.

Σέλερι:

Σέλερι:

Αφαίρεσε τα φύλλα και στη συνέχεια κόψε τα κοτσάνια σε λωρίδες μήκους 5 εκατοστών.

Μπρόκολο:

Μπρόκολο:

Κόψε τα άνθη και μετά κόψ’ τα κάθετα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Ζεμάτισέ τα μέχρι να πάρουν φωτεινό πράσινο χρώμα, περίπου για 2 λεπτά.

Αγγούρι:

Αγγούρι:

Κόψε τις άκρες, ξεφλούδισέ το αν θέλεις και κόψ’ το είτε σε φέτες είτε σε λωρίδες μήκους 5 εκατοστών.

Γενικές οδηγίες:

Γενικές οδηγίες:

Για να ζεματίσεις τα λαχανικά, ρίξ’ τα απλώς σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μετά βάλ’ τα σε μπολ με παγωμένο νερό και στράγγιξέ τα. Μπορείς να ετοιμάσεις τα λαχανικά μία μέρα πριν, να τα τυλίξεις σε χαρτί κουζίνας και να τα βάλεις στο ψυγείο σε αεροστεγή σακούλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i