Ντιπ γιαουρτιού με χυμό από τουρσί και πικάντικη σάλτσα από πράσινα μυρωδικά

Σε αυτό το ντιπ γιαουρτιού η μαρινάδα από το τουρσί θα ισορροπήσει τα πλούσια αρώματα των μυρωδικών.

03.10.2018

εχεις διαβασει

Ντιπ γιαουρτιού

Ο χυμός από τουρσί είναι  γλυκός, ξινός, αλμυρός και πικάντικος: Όλα αυτά τα βρίσκεις στη μαρινάδα που διατηρεί το τουρσί. Πρόσθεσέ τη στα πιάτα σου – θα τα ανανεώσει και θα ισορροπήσει τις πιο πλούσιες γεύσεις.

Μερικές σταγόνες χυμού από τουρσί θα αλλάξουν εντελώς το τοστ με αβοκάντο – το ίδιο ισχύει για τις σαλάτες με όσπρια, τα ψητά λαχανικά και το ψημένο κρέας. Δίνει επίσης μια ιδιαίτερη όξινη γεύση στα κρεμώδη dip και αλείμματα. Μην περιοριστείς στο αγγουράκι! Ο χυμός από το ξινολάχανο και το κορεάτικο kimtchi είναι επίσης πεντανόστιμος!

Δες επίσης: Γλυκιά ομελέτα: Ο συνδυασμός αυγών με κανέλα που πρέπει να δοκιμάσεις

Ντιπ γιαουρτιού με χυμό από τουρσί και πικάντικη σάλτσα από πράσινα μυρωδικά – Υλικά:

Μερίδες: 4, Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά (συν 4 ώρες «ξεκούραση»)

  • 3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά ή 2%
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1/4 φλ. χυμός από τουρσί
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, χωρίς τους σπόρους και χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ. δυόσμος
  • 1/2 φλ. κόλιαντρο
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • Ζεστή αραβική πίτα, για το σερβίρισμα

Δες επίσης: Ταϊλανδέζικη σαλάτα στο φούρνο με λαχανικά! Δοκίμασέ την!

Εκτέλεση

  1. Στρώσε με τούλι ένα ψιλό σουρωτήρι και στερέωσέ το πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Βάλε μέσα το γιαούρτι και το 1/8 κ.γ. αλάτι και δίπλωσε το τούλι. Άφησε το γιαούρτι στο ψυγείο για να στραγγίξει τουλάχιστον για 4 ώρες – έως και για 2 ημέρες. (Το υγρό που θα μείνει στο μπολ είναι ορός γάλακτος – πολύτιμη προσθήκη στα smoothies ή στη βρόμη σου!) Βάλε το στραγγισμένο γιαούρτι σε ένα καθαρό μπολ.
  2. Ανακάτεψε μέσα στο γιαούρτι το ταχίνι και κατόπιν πρόσθεσε 2 κ.σ. χυμό από τουρσί μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Άπλωσέ το σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ένα φαρδύ ρηχό μπολ και άφησέ το στο ψυγείο.
  3. Φτιάξε τη σάλτσα: Σε ένα μιξεράκι ή μούλτι χτύπησε την πιπεριά. Πρόσθεσε το δυόσμο, το κόλιαντρο και το μαϊντανό και χτύπησέ τα ξανά μέχρι να ψιλοκοπούν. Πρόσθεσε 1/8 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. χυμό από τουρσί και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χτύπησε μέχρι να ενσωματωθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς τα λαχανικά.
  4. Για να σερβίρεις, ρίξε πάνω από το γιαούρτι σταγόνες από την πράσινη σάλτσα, κόκκινο κρεμμύδι, τα αγγουράκια και την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σέρβιρε μαζί με ζεστές αραβικές πίτες.

[related id="331341"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece