Ο χυμός από τουρσί είναι γλυκός, ξινός, αλμυρός και πικάντικος: Όλα αυτά τα βρίσκεις στη μαρινάδα που διατηρεί το τουρσί. Πρόσθεσέ τη στα πιάτα σου – θα τα ανανεώσει και θα ισορροπήσει τις πιο πλούσιες γεύσεις.
Μερικές σταγόνες χυμού από τουρσί θα αλλάξουν εντελώς το τοστ με αβοκάντο – το ίδιο ισχύει για τις σαλάτες με όσπρια, τα ψητά λαχανικά και το ψημένο κρέας. Δίνει επίσης μια ιδιαίτερη όξινη γεύση στα κρεμώδη dip και αλείμματα. Μην περιοριστείς στο αγγουράκι! Ο χυμός από το ξινολάχανο και το κορεάτικο kimtchi είναι επίσης πεντανόστιμος!
Δες επίσης: Γλυκιά ομελέτα: Ο συνδυασμός αυγών με κανέλα που πρέπει να δοκιμάσεις
Ντιπ γιαουρτιού με χυμό από τουρσί και πικάντικη σάλτσα από πράσινα μυρωδικά - Υλικά:
Μερίδες: 4, Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά (συν 4 ώρες «ξεκούραση»)
- 3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά ή 2%
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1/4 φλ. χυμός από τουρσί
- 1 πιπερίτσα τσίλι, χωρίς τους σπόρους και χοντροκομμένη
- 1/2 φλ. δυόσμος
- 1/2 φλ. κόλιαντρο
- 1/2 φλ. μαϊντανός
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
- 2 αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες
- Ζεστή αραβική πίτα, για το σερβίρισμα
Δες επίσης: Ταϊλανδέζικη σαλάτα στο φούρνο με λαχανικά! Δοκίμασέ την!
Εκτέλεση
- Στρώσε με τούλι ένα ψιλό σουρωτήρι και στερέωσέ το πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Βάλε μέσα το γιαούρτι και το 1/8 κ.γ. αλάτι και δίπλωσε το τούλι. Άφησε το γιαούρτι στο ψυγείο για να στραγγίξει τουλάχιστον για 4 ώρες – έως και για 2 ημέρες. (Το υγρό που θα μείνει στο μπολ είναι ορός γάλακτος – πολύτιμη προσθήκη στα smoothies ή στη βρόμη σου!) Βάλε το στραγγισμένο γιαούρτι σε ένα καθαρό μπολ.
- Ανακάτεψε μέσα στο γιαούρτι το ταχίνι και κατόπιν πρόσθεσε 2 κ.σ. χυμό από τουρσί μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Άπλωσέ το σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ένα φαρδύ ρηχό μπολ και άφησέ το στο ψυγείο.
- Φτιάξε τη σάλτσα: Σε ένα μιξεράκι ή μούλτι χτύπησε την πιπεριά. Πρόσθεσε το δυόσμο, το κόλιαντρο και το μαϊντανό και χτύπησέ τα ξανά μέχρι να ψιλοκοπούν. Πρόσθεσε 1/8 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. χυμό από τουρσί και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χτύπησε μέχρι να ενσωματωθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς τα λαχανικά.
- Για να σερβίρεις, ρίξε πάνω από το γιαούρτι σταγόνες από την πράσινη σάλτσα, κόκκινο κρεμμύδι, τα αγγουράκια και την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σέρβιρε μαζί με ζεστές αραβικές πίτες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr