Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά
3 κ.γ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. σπανάκι μπέιμπι
1 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 ολόκληρα αβγά συν 6 ασπράδια
3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
> Βάλε τη σχάρα του φούρνου 20 εκ. στη μεσαία θέση και προθέρμανε το φούρνο στους 190οC.
> Ζέστανε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σπανάκι, τις ντομάτες σε κύβους και το σκόρδο και σοτάρισέ τα για 4 λεπτά.
> Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αβγά και τα ασπράδια. Ρίξε ανακατεύοντας το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί. Πασπάλισε με αλατοπίπερο.
> Ζέστανε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος. Πρόσθεσε το μείγμα με τα αβγά, χαμήλωσε τη φωτιά και κούνα το σκεύος για να πάνε παντού τα υλικά.
> Βάλε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά. Γύρνα το φούρνο στο γκριλ και βάλε το σκεύος πάνω στη σχάρα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
> Βγάλε την ομελέτα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 4 κομμάτια και σερβίρισε με φέτες ντομάτας και πιπέρι.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1/4 ομελέτα): 171 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά, 4 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 7 γραμμ. υδατάνθρακες, 16 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 197 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 264 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr