Ομελέτα με λαχανικά & τυρί (μόνο με 171 θερμίδες)

Αν θέλεις να μαγειρέψεις κατι γρήγορο, τότε αυτή η ομελέτα είναι ιδανική αλλά και πρωτότυπη καθώς ψήνεται στο φούρνο.

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά


Υλικά


3 κ.γ. ελαιόλαδο


2 φλιτζ. σπανάκι μπέιμπι


1 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους


1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο


2 ολόκληρα αβγά συν 6 ασπράδια


3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά


αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες


Εκτέλεση


> Βάλε τη σχάρα του φούρνου 20 εκ. στη μεσαία θέση και προθέρμανε το φούρνο στους 190οC.


> Ζέστανε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σπανάκι, τις ντομάτες σε κύβους και το σκόρδο και σοτάρισέ τα για 4 λεπτά.


> Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αβγά και τα ασπράδια. Ρίξε ανακατεύοντας το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί. Πασπάλισε με αλατοπίπερο.


> Ζέστανε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος. Πρόσθεσε το μείγμα με τα αβγά, χαμήλωσε τη φωτιά και κούνα το σκεύος για να πάνε παντού τα υλικά.


> Βάλε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά. Γύρνα το φούρνο στο γκριλ και βάλε το σκεύος πάνω στη σχάρα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.


> Βγάλε την ομελέτα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 4 κομμάτια και σερβίρισε με φέτες ντομάτας και πιπέρι.


Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1/4 ομελέτα): 171 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά, 4 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 7 γραμμ. υδατάνθρακες, 16 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 197 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 264 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i