Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου και πιπεριές

Ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό γεύμα, έτοιμο σε λίγη ώρα.

15.10.2019

Γράφει: Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

εχεις διαβασει

Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Μια συνταγή από τη Madame Ginger (madameginger.com)

Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο γρήγορα, θρεπτικά και χορταστική πιάτα για το μεσημέρι. Δοκίμασε παρακάτω μια πεντανόστιμη συνταγή, ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου και πιπεριές.

Διάβασε επίσης: Ομελέτα με φέτα, ντομάτες και ελιές, το τέλειο πρωινό της Κωνσταντίνας Μερκούρη φτιάχνεται σε βάζο!

Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου και πιπεριές

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35′

Υλικά

  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 αβγά
  • 120 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα.
  2. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο. Σοτάρουμε σε μέτρια/ υψηλή φωτιά το λουκάνικο, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές. Το μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε όλες τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια. Αλατοπιπερώνουμε για να απελευθερώσουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέτουμε πάλι τα λουκάνικα φροντίζοντας να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια πάνω από το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  6. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το γάλα, μέχρι να αφρατέψουν και να αφρίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  7. Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών το περιεχόμενο του τηγανιού κουνώντας λίγο το τηγάνι ώστε να μοιραστεί το μείγμα ομοιόμορφα.
  8. Ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κάτω μέρος της ομελέτας για 3-4 λεπτά.
  9. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε την ομελέτα με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και βάζουμε στο φούρνο.
  10. Ψήνουμε την ομελέτα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Διάβασε επίσης: Ομελέτα με ντομάτες και φέτα (109 θερμίδες)

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece