Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι κάσιους
-
1 ½ φλιτζάνι χουρμάδες ψιλοκομμένοι
-
1/2 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
-
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
-
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
-
1/2 φλιτζάνι καρύδα άγλυκη τριμμένη
-
1/2 κουτάλι εκχύλισμα αμυγδάλου
-
1 1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας μαύρης (60% κακάο)
-
1 1/2 κουταλιά λάδι καρύδας
Προετοιμασία:
-
Βάζεις στο μπλέντερ τα κάσιους, τα τρίβεις και προσθέτεις βούτυρο αμυγδάλου, τους χουρμάδες, το αλεύρι και χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα. Απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθεις ώστε κάθε να δημιουργήσεις ένα μεγάλο ορθογώνιο και κόβεις σε μικρότερα ορθογώνια. Τοποθετείς τις μπάρες στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
-
Σε μπεν μαρί, λιώνεις τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας.
-
Αλείφεις τη σοκολάτα με σπάτουλα πάνω από τις μπάρες και τοποθετείς και πάλι στο ψυγείο για μια ακόμα ώρα.
Υλικά για 18 κομμάτια.
Θερμίδες 305 ανά μπάρα, 19 γραμμάρια λιπαρά (8 γραμμάρια κορεσμένα), 35 γραμμάρια υδατάνθρακες, 5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 5 γραμμάρια πρωτεΐνη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr