Πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού με σάλτσα και λάχανο

Ένα γεύμα που μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, μεσημεριανό ή για δείπνο.

Πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού

Ζούμε στην εποχή όπου αψηφούμε τους κανόνες στο φαγητό. Καθετί φτιαγμένο με φρέσκα υγιεινά υλικά και ευφάνταστους νόστιμους συνδυασμούς μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, μεσημεριανό ή για δείπνο. Μια από αυτές τις επιλογές είναι και η παρακάτω συνταγή: πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού με σάλτσα και λάχανο

Διάβασε επίσης: Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan με καρύδια

Πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού με σάλτσα και λάχανο

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά, Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια (450 γρ.), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κ.σ. συν 1/2 κ.γ. garam masala χωρίς αλάτι, μπαχαρικά για μπάρμπεκιου ή σκόνη τσίλι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. τσάντεϊ μάνγκο, σάλτσα μπάρμπεκιου ή πράσινη salsa
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 4 φλ. κόκκινο λάχανο λεπτοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βάλε τη βρόμη σε ένα μικρό μπολ. Σκέπασε με 1/2 φλ. βραστό νερό. Άφησε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως, περίπου για 5 λεπτά.
  2. Χοντρόκοψε το κρεμμύδι και 1 καρότο. Βάλ’ τα στο μούλτι μαζί με τα ρεβίθια. Πρόσθεσε 1 κ.σ. garam masala, αν θα χρησιμοποιήσεις το τσάντεϊ, 1 κ.σ. μπαχαρικά για μπάρμπεκιου, αν θα χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα μπάρμπεκιου, ή 1 κ.σ. σκόνη τσίλι, αν θα χρησιμοποιήσεις την πράσινη salsa. Πρόσθεσε στο μείγμα τη μουλιασμένη βρόμη, το υπόλοιπο 1/2 φλ. νιφάδες βρόμης και 1 κ.γ. αλάτι. Χτύπησε, καθαρίζοντας τα τοιχώματα, το μείγμα μέχρι να σχηματίσει μεγάλους σβόλους και να έχουν ψιλοκοπεί τα λαχανικά. Πλάσε 12 μπιφτέκια και άφησέ τα να σταθούν για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τσάντεϊ, τη σάλτσα μπάρμπεκιου ή τη salsa και βάλε μέσα το λάχανο. Τρίψε το άλλο καρότο και πρόσθεσέ το στο μείγμα. Πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. garam masala στο τσάντεϊ, το 1/2 κ.γ. μπαχαρικών για μπάρμπεκιου στη σάλτσα μπάρμπεκιου ή το 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι στην πράσινη salsa. Ανακάτεψε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι.
  4. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήσε σε δόσεις τα μπιφτέκια, γυρνώντας τα μία φορά, ώσπου να πάρουν χρώμα, για 2-4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μετάφερε στα πιάτα.
  5. Σέρβιρε μαζί με το λάχανο και την υπόλοιπη σάλτσα.

Διάβασε επίσης: Vegan σαλάτα με κινόα και φρούτα ιδανική για αποτοξίνωση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i