Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά (συν 60 λεπτά ζέσταμα)
Υλικά
μία μέτρια κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
αλεύρι για πασπάλισμα
μία στρογγυλή λεπτή πίτσα ζύμης 120 γραμμ. (δες συνταγή παρακάτω)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τυρί γκούντα, κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. μπέικον γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
3 φύλλα φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. αλάτι Κοσέρ
Εκτέλεση
1. Καθάρισε την κολοκύθα και κόψ’ τη σε πολύ λεπτές λωρίδες.
3. Αφού ανοίξεις τη ζύμη, άπλωσε ομοιόμορφα τις λωρίδες κολοκύθας στη ζύμη και γαρνίρισε, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το τυρί, το μπέικον γαλοπούλας, την πιπεριά, το μαϊντανό και το θυμάρι. Βάλε την πίτσα στο ταψί που έχεις ζεστάνει στο φούρνο και ψήσ’ τη για 8 με 10 λεπτά. Βγάλ’ την από το φούρνο και γαρνίρισέ τη με βασιλικό, ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Άφησε τη να κρυώσει για 5 λεπτά, κόψ’ τη σε κομμάτια και σέρβιρε.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 447 θερμίδες, 20 γραμμ. λιπαρά (5 γραμμ. κορεσμένα), 58 γραμμ. υδατάνθρακες, 10 γραμμ. πρωτεΐνες, 5 γραμμ. φυτικές ίνες, 166 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 1.487 mg νάτριο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr