Η pizza σε light εκδοχή: απόλαυσέ την!

Σου προτείνουμε δύο light συνταγές πίτσας.

Πίτσα-μπουρίτο με κοτόπουλο για μεσημεριανό

Πίτσα-μπουρίτο με κοτόπουλο για μεσημεριανό

Μερίδες: 12 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Υλικά για την πίτσα 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, 1 ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ., 1 φλιτζ. ημιάπαχη μοτσαρέλα, τριμμένη, 1 στήθος κοτόπουλου, 120 γραμμ., ψημένο και κομμένο σε κύβους, 4 κ.σ. μαύρα φασόλια (μεξικάνικα), 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο για το pico de gallo μία μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους, μία μικρή πράσινη τσίλι πιπεριά, κομμένη σε κύβους, 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους, αλάτι για το guacamole 1 μεγάλο αβοκάντο, 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους, χυμός ενός μοσχολέμονου, αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Άλειψε τη σάλτσα πάνω στην έτοιμη ζύμη και πασπάλισέ τη με μοτσαρέλα. Γαρνίρισε με κοτόπουλο, μαύρα φασόλια και κρεμμύδι. Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε την ντομάτα, την πιπεριά τσίλι, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι σε μικρό μπολ. Πασπάλισε το μείγμα με αλάτι και άφησέ το στην άκρη. Κόψε το αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και βάλε τη σάρκα με κουτάλι σε άλλο μικρό μπολ. Λιώσε το αβοκάντο με πιρούνι και πρόσθεσε ανακατεύοντας τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το χυμό μοσχολέμονου. Πασπάλισε μα αλατοπίπερο. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε τη με το pico de gallo και το guacamole. Θρεπτική αξία ανά κομμάτι (με 1 κ.σ. pico de gallo και 2 κ.σ. guacamole): 107 θερμίδες, 3 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 12 γραμμ. υδατάνθρακες, 8 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 79 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 141 mg νάτριο

Πίτσα με μανιτάρια για δείπνο

Πίτσα με μανιτάρια για δείπνο

Μερίδες: 12 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Υλικά 3 φλιτζ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος, μία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη, ή μια πρέζα νιφάδες αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά, 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, μία ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ. 1 φλιτζ. ημιάπαχη μοτσαρέλα, τριμμένη 1/2 φλιτζ. ημιάπαχη φέτα, τρίμμα, 3 φλιτζ. ρόκα 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ξίδι λευκό Εκτέλεση Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Σε μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τα μανιτάρια με το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το δεντρολίβανο και πασπάλισε με αλατοπίπερο. Άφησε το μείγμα να καθίσει για 5 λεπτά. Πασπάλισε την έτοιμη ζύμη με τη μοτσαρέλα, τη φέτα και το μείγμα με τα μανιτάρια. Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε τη ρόκα με λάδι και ξίδι και πασπάλισέ τη με αλάτι. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με τη ρόκα. Θρεπτική αξία ανά κομμάτι: 88 θερμίδες, 3 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 10 γραμμ. υδατάνθρακες, 6 γραμμ. πρωτεΐνες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 96 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 197 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i