Σαλάτα με άγριο ρύζι, κινόα, σταφίδες και κουκουνάρι. Πεντανόστιμη ΚΑΙ νηστίσιμη

Μια αρωματική και γευστική σαλάτα που μπορείς να ετοιμάσεις για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο αλλά και να παρουσιάσεις σε ένα φιλικό τραπέζι και να καταπλήξεις τους καλεσμένους σου.

13.04.2017

εχεις διαβασει

Υλικά για τέσσερα άτομα:
300 γρ. άγριο ρύζι
200 γρ. κινόα
200
ml ζωμό λαχανικών (ή κότας)
100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
100 γρ. σταφίδα
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:
100 ml ελαιόλαδο
50
ml ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Βράσε το ρύζι σε 600 ml νερό (1 προς 2) και άφησέ το να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα, βάλε την κινόα μαζί με το ζωμό, σκέπασε την κατσαρόλα καλά με μεμβράνη και βράσε την για περίπου 20’, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Άφησέ τη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ σαλάτας ανακάτεψε το ρύζι με την κινόα, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα δεύτερο μπολ ανάμιξε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περίχυσε τη σαλάτα.

Το μυστικό του σεφ Γιάννη Τρυφώνη:
Το μυστικό μου για αυτή την σαλάτα είναι ότι πριν βράσω την κινόα την αφήνω να μουλιάσει είσαι αρκετό νερό για περίπου 30′ και στη συνέχεια την σουρώνω καλά. Έτσι, η κινόα μου γίνεται πιο αφράτη. Καλή επιτυχία!

Tip: Η σαλάτα αυτή είναι εξαιρετική επιλογή μετά από μια δυνατή προπόνηση καθώς περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, κινόα και σταφίδα που αναπληρώνει την ενέργεια που έχασε.

*Τη σαλάτα αυτή, καθώς και άλλες νόστιμες και υγιεινές σαλάτες του Γιάννη Τρυφώνη, θα βρεις στα café των Holmes Place. Μπορείς να την απολαύσεις εκεί ή να την πάρεις μαζί σου. Με την ευκαιρία, ρίξε μια ματιά και στις υπόλοιπες προτάσεις των café για υγιεινά σνακ και φαγητό. Γιατί η καλή διατροφή πρέπει να είναι και νόστιμη!

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece