2 σάλτσες για ζυμαρικά που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη

Βασικές συνταγές για σάλτες για ζυμαρικά με υγιεινά υλικά και λίγες θερμίδες.

15.06.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

2 σάλτσες για ζυμαρικά που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη

Πώς θα φτιάξεις δύο βασικές σάλτσες για ζυμαρικά τις οποίες μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.

Σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και σκόρδο

Υλικά για ένα μεγάλο βάζο

  • 3 κιλά ώριμες ντομάτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μικρά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα ή ρίγανη
  • θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Χάραξε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος και βύθισέ τες σε μπολ με βραστό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό. Στη συνέχεια βγάλ΄τες και ξεφλούδισές τες. Κόψ’ τες κάθετα και αφαίρεσε τα σπόρια με κουταλάκι. Ψιλόκοψε τη σάρκα τους. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρισε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε τις ντομάτες, ανακάτεψε καλά και άφησε να πάρουν μια βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 50-60 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (να μειωθούν στο μισό). Ρίξε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη ή μαϊντανό. Άφησε τη σάλτσα να κρυώσει και άδειασέ τη σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη για 6 μήνες.

Δες και εδώ τη συνταγή για να φτιάξεις βίδες με σάλτσα σόγιας!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece