Μους σοκολάτας με ελάχιστη ζάχαρη, λίγες θερμίδες και χωρίς γλουτένη

Πεντανόστιμη πρόταση ειδικά αν αποφεύγεις τη γλουτένη στη διατροφή σου.

Μους σοκολάτας με ελάχιστη ζάχαρη iStock

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά συν το πάγωμα

Υλικά

• 165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% • 6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια • 1 κ.σ. cocoa nibs

Εκτέλεση

1. Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν.

2. Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα).

3. Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας.

4. Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Διατροφικά στοιχεία

244 θερμίδες, 14,5 γρ. λιπαρά (7 γρ. κορεσμένα) 17 γρ. υδατάνθρακες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i