Shape Tested: Πώς να φτιάξεις τσιπς από λάχανο kale

Τα τσιπς από λάχανο Κέιλ αποτελούν μία ιδανική, υγιεινή επιλογή για σνακ.

09.10.2016

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Shape Tested: Πώς να φτιάξεις τσιπς από λάχανο kale

Τσιπς από λάχανο kale (κέιλ): Ακολούθησε τη συνταγή που ακολουθεί για να φτιάξεις αυτές τις μικρές λιχουδιές και δε θα θελήσεις να ξαναφάς πατατάκια. Ήδη κυκλοφορούν τσιπς από λαχανικά στο σακουλάκι, και δεν εννοούμε την κλασική πατάτα.

Γιατί να πέσεις στην παγίδα των έτοιμων λαχανικών, όταν μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου.

kale chips Εμείς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τσιπς από λάχανο kale.

Υλικά

  • 1 ματσάκι λάχανο Κέιλ
  • ½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους μουλιασμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά σε νιφάδες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ή μαύρο πιπέρι
  • Προσθέστε μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου στη γεύση, ξεκινώντας με μία κουταλιά της σούπας
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι (προαιρετικά) kale2 Εκτέλεση

1.Μούλιασε τα κάσιους σε 2 φλιτζάνια νερό για 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ προθέρμανε το φούρνο στους 250 στον αέρα και βγάλε 2 λαμαρίνες για μπισκότα καλυμμένες με κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί.

2.Κόψε το Κέιλ σε μεγάλα κομμάτια για τσιπς (περίπου 5×5εκ.) και άφησε το στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.

3.Βάλε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το σουσάμι, σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε. Στέγνωσε και τα κάσιους και πρόσθεσέ τα.

4.Χτύπησε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, σταματώντας για να προσθέσεις ελαιόλαδο όταν χρειάζεται.

5.Ρίξε τα κομμάτια του Κέιλ στη σως, ώστε το καθένα να έχει καλυφθεί από αυτήν καλά. Πρόσθεσε και το σουσάμι.

6.Άπλωσε τα κομμάτια του Κέιλ στη λαμαρίνα και ψήσε για 30 λεπτά στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου. Αναποδογύρισε γρήγορα τα τσιπς.

7.Ψήσε για άλλα 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

8.Για να τα διατηρήσεις τραγανά πρέπει να τα φυλάξεις σε ένα αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες.

Shape notes: Τα υλικά φαίνονται πολλά αλλά αν τα έχεις μπροστά σου έτοιμα, θα φτιάξεις τα τσιπς από λάχανο πολύ γρήγορα. Ο αέρας στο φούρνο είναι απαραίτητος γιατί αλλιώς τα τσιπς θα αποτύχουν (η πρώτη παρτίδα μας δηλαδή) Εντάξει, δεν θυμίζουν τσιπς πατάτας αλλά η γεύση τους είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα!

Μερίδες: 6

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece