Γλυκοπατάτες αλά Ιταλικά: η αντιγηραντική συνταγή!

Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για να επωφεληθείς από τις ιδιότητες της γλυκοπατάτας.

13.05.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Γλυκοπατάτες αλά Ιταλικά: η αντιγηραντική συνταγή!

Τα πορτοκαλί λαχανικά περιέχουν βήτα καροτίνη, στην οποία οφείλουν το και το χρώμα τους. Η βήτα καροτίνη είναι προβιταμίνη Α την οποία ο οργανισμός μας μετατρέπει στη συνέχεια σε βιταμίνη Α. Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, που είναι ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά.

Τα καροτενοειδή μπορούν να απορροφηθούν μόνο μέσω της τροφής και βοηθούν επίσης στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ειδικότερα οι  γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Β6 που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου διατηρώντας το δέρμα ελαστικό αλλά και σε μαγνήσιο και σίδηρο που σου χαρίζουν λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Τα υλικά

  • 900 γραμμάρια βιολογικές γλυκοπατάτες, κομμένες σε κυβάκια 5 εκατοστών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Η ετοιμασία

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε τα κυβάκια γλυκοπατάτας, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ.
Βάλε το στο φούρνο για 1 1/2 ώρα ή μέχρι τα κυβάκια να είναι μαγειρεμένα μέχρι μέσα και τραγανά στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος έλεγξε τα και ανακάτεψε τα αν χρειαστεί.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.