Σνακ μόνο με 3 υλικά: 3 συνταγές από τον Cool Artisan

Γρήγορα, εύκολα και (κυρίως) υγιεινά σνακ για να έχεις πάντα μαζί σου.

21.10.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Σνακ μόνο με 3 υλικά

Από τον coolartisan.gr

Είναι εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγιεινά. Τα παρακάτω σνακ μόνο με 3 υλικά είναι ιδανικά για να τα έχεις πάντα μαζί σου.

Διάβασε επίσης: Εύκολα γλυκά μόνο με τρία υλικά

Σνακ μόνο με 3 υλικά: 3 συνταγές από τον Cool Artisan

1.Μπουκιές ενέργειας μόνο με 3 υλικά 

Υλικά 

  • 6 ρυζογκοφρέτες
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σπάμε με τα χέρια μας κάθε ρυζογκοφρέτα σε μικρά κομματάκια.
  • Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια επιφάνεια.
  • Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε βραχάκια και τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για 1 ώρα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.

2.Μπισκότα βρώμης με 3 υλικά 

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κούπα βρόμη
  • 1 κούπα φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις λιανίζουμε μέσα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τη βρόμη και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
  • Σχηματίζουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια ή ένα σκουπ παγωτού. Βγαίνουν περίπου 8 μεγάλα μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με πραλίνα φουντουκιού σχηματίζοντας «γραμμές» στην επιφάνεια.

3.Μηλόπιτα βρώμης

Υλικά  

  • 6 κόκκινα μήλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
  • 100 γρ. βρώμη
  • 2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 50 γρ. ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια (εγώ κόβω κάθε μήλο σε 6 κομμάτια για γρήγορο ψήσιμο).
  • Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
  • Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Tip: Αν θες μπορείς, 5 λεπτά πριν βγάλεις τη μηλόπιτα από το φούρνο, να βάλεις λίγα κομμάτια κουβερτούρας (λευκής ή μαύρης) από πάνω για να λιώσει ανάμεσα στα μήλα! Ακόμη, μπορείς να τη σερβίρεις με λίγη πραλίνα φουντουκιού ή παγωτό βανίλια.

Διάβασε επίσης: Απογευματινή λιγούρα: Ρωτήσαμε 10 διαιτολόγους πώς την αντιμετωπίζουν

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece