Σνακ μόνο με 3 υλικά: 3 συνταγές από τον Cool Artisan

Γρήγορα, εύκολα και (κυρίως) υγιεινά σνακ για να έχεις πάντα μαζί σου.

Σνακ μόνο με 3 υλικά

Από τον coolartisan.gr Είναι εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγιεινά. Τα παρακάτω σνακ μόνο με 3 υλικά είναι ιδανικά για να τα έχεις πάντα μαζί σου. Διάβασε επίσης: Εύκολα γλυκά μόνο με τρία υλικά

Σνακ μόνο με 3 υλικά: 3 συνταγές από τον Cool Artisan

1.Μπουκιές ενέργειας μόνο με 3 υλικά 

Υλικά 

  • 6 ρυζογκοφρέτες
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 300 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σπάμε με τα χέρια μας κάθε ρυζογκοφρέτα σε μικρά κομματάκια.
  • Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια επιφάνεια.
  • Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε βραχάκια και τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για 1 ώρα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.

2.Μπισκότα βρώμης με 3 υλικά 

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κούπα βρόμη
  • 1 κούπα φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις λιανίζουμε μέσα σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τη βρόμη και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
  • Σχηματίζουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια ή ένα σκουπ παγωτού. Βγαίνουν περίπου 8 μεγάλα μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με πραλίνα φουντουκιού σχηματίζοντας "γραμμές" στην επιφάνεια.

3.Μηλόπιτα βρώμης

Υλικά  

  • 6 κόκκινα μήλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
  • 100 γρ. βρώμη
  • 2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 50 γρ. ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια (εγώ κόβω κάθε μήλο σε 6 κομμάτια για γρήγορο ψήσιμο).
  • Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
  • Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Tip: Αν θες μπορείς, 5 λεπτά πριν βγάλεις τη μηλόπιτα από το φούρνο, να βάλεις λίγα κομμάτια κουβερτούρας (λευκής ή μαύρης) από πάνω για να λιώσει ανάμεσα στα μήλα! Ακόμη, μπορείς να τη σερβίρεις με λίγη πραλίνα φουντουκιού ή παγωτό βανίλια. Διάβασε επίσης: Απογευματινή λιγούρα: Ρωτήσαμε 10 διαιτολόγους πώς την αντιμετωπίζουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i