Δροσερή μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

Θέλεις να καταναλώσεις ένα άπαχο γλύκισμα το οποίο θα φτιάξεις μόνη σου σε μηδέν χρόνο και μάλιστα με αγνά υλικά όπως το ελαιόλαδο; Αυτή η μους σοκολάτας θα σε αποζημιώσει!

Προετοιμασία 20 λεπτά • Υλικά για 6 ατομικά μπολ

270 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

170 γραμμ. Gaea εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

7 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

130 γραμμ. ζάχαρη

30 ml μπράντι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι

 

Εκτέλεση

Λιώσε τη σοκολάτα σε σκεύος μπεν μαρί. Κατέβασε το σκεύος από την φωτιά, ρίξε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και πρόσθεσε το μπράντι.


Χτύπησε τους κρόκους των αβγών με τη μισή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά με πλαστικό κουτάλι.


Χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και πρόσθεσέ τη στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.


Μοίρασε τη μους σε ατομικά μπολ και διατήρησέ τη στο ψυγείο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i