Τέλειο smoothie σοκολάτα µε µπανάνα και ταχίνι από την food blogger Ελένη Βονισσάκου

Η creator του blog The Foodie Corner, Ελένη Βονισσάκου µας συστήνει στις δηµιουργικές της συνταγές με ένα τέλειο σοκολατένιο smoothie.

01.09.2019

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

εχεις διαβασει

«Η ζωή µου περιστρέφεται κυρίως γύρω από το φαγητό, τις συνταγές, τα βιβλία µαγειρικής και τα όµορφα κουταλοπιρουνοπιατάκια που µονίµως ψάχνω για τις φωτογραφίες µου» µας λέει η Ελένη Βονισσάκου, δηµιουργός του www.TheFoodieCorner.gr.

Πώς ξεκίνησες το The Foodie Corner;

«Ξεκίνησα το food blogging γιατί θέλω να µοιράζοµαι αυτό που δηµιουργώ στην κουζίνα µου και µε ενθουσιάζει. Οι αναρτήσεις µου, λοιπόν, είναι τα εικονικά ταπεράκια που στέλνω στον κόσµο!»

Τι θα βρούµε στο blog σου;

«Στο The Foodie Corner βρίσκει κανείς το “κάτι διαφορετικό”. Κάποιες από τις συνταγές µου τις λες και λίγο περίεργες, χωρίς όµως ποτέ να είναι δύσκολες! Αν θέλει λοιπόν κάποιος να δοκιµάσει κάτι καινούργιο, είναι το καλύτερο µέρος για να το ψάξει».

The Foodie Corner healthy tips

Η Ελένη µας δίνει tips για υγιεινό µαγείρεµα

1. «Όταν µαγειρεύεις, ζέστανε το σκεύος πριν προσθέσεις τη λιπαρή ουσία. Θα δεις πως χρειάζεται πολύ λιγότερη, µιας και αραιώνει γρήγορα και απλώνεται».

2. «Το περισσότερο ελαιόλαδο στο µαγειρεµένο φαγητό είναι καλό να το προσθέτουµε 5 λεπτά πριν από το τέλος. Έτσι, διατηρεί πολύ περισσότερο τις θρεπτικές του ιδιότητες».

Και ιδού το υπέροχο σοκολατένιο smoothie της FoodieCorner

Banana-Tahini-Smoothie

Υλικά

  • 8 κ.σ. βρόµη τύπου quick cooking
  • 2 µπανάνες µέτριες, ώριµες, κοµµένες σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. µέλι
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια γάλα αµυγδάλου, κρύο

Διάβασε επίσης: Μπισκότα με τα ταχίνι και κακάο

Εκτέλεση

Σε µπλέντερ προσθέτουµε όλα τα υλικά µε τη σειρά που αναγράφονται και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η βρόµη. Σερβίρουµε και απολαµβάνουµε. Αν έχουµε µεγάλα βαζάκια, σερβίρουµε το smoothie σε αυτά. Είναι και πρακτικό, αφού αν περισσέψει, απλά τοποθετούµε το καπάκι και το διατηρούµε στο ψυγείο για µια δυο µέρες.

Διάβασε επίσης: Χάσε λίπος με αυτά τα super smoothies με λίγους υδατάνθρακες

Nα θυµάσαι: Όταν έχουµε µαυρισµένες µπανάνες, τις φυλάµε στην κατάψυξη (µε τη φλούδα). Μαυρίζουν εντελώς, αλλά το εσωτερικό γίνεται ιδανικό για smoothies! Τις κόβουµε και τις προσθέτουµε παγωµένες.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece