Σούπα με πατάτα, αρακά & τζίντζερ (μόνο 248 θερμ.)

Είτε σαν πρώτο πιάτο, είτε σαν ορεκτικό, η σούπα αυτή θα σε ξετρελάνει.

Σούπα με Πατάτα, Αρακά και Τζίντζερ


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

 

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κομμάτι 5 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες (μεγέθους νομίσματος)

1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

450 γραμμ. αρακάς

μία μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους πάχους 1,5 εκ. (περίπου 1½ φλιτζ.)

1/3 φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα

4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών

3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου

4 κ.γ. crème fraîche (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σόταρέ τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Πρόσεξε μη μαραθούν πολύ.

2. Πρόσθεσε τον αρακά, τις πατάτες, τα αμύγδαλα και το ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα σιγοβράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να λιώνουν εύκολα οι πατάτες με κουτάλι.

3. Χτύπησε τη σούπα σε μπλέντερ ή με μίξερ χειρός (σε δόσεις, αν χρειαστεί) μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πέρασέ την από σουρωτήρι με μικρές οπές, βάλ’ την ξανά στην κατσαρόλα και βράσ’ τη μέχρι να ζεσταθεί. Ρίξε το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακάτεψέ την. Μοίρασέ τη σε 4 μπολ και σέρβιρε αμέσως με μία μικρή κουταλιά crème fraîche.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 248 θερμίδες, 8 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κορεσμένα), 33 γραμμ. υδατάνθρακες, 10 γραμμ. πρωτεΐνες, 8 γραμμ. φυτικές ίνες, 58 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 401 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i