Σουβλάκι γαρίδας με πικάντικη σος harissa

Το λεμόνι, η καυτερή πιπεριά και η αρωματική μέντα δίνουν ένταση στη σος σε αυτό το πιάτο, ενώ μία πρέζα κανέλας προσθέτει την απαραίτητη γλυκύτητα.

Σουβλάκι γαρίδας με πικάντικη σος

Το λεμόνι, η καυτερή πιπεριά και η αρωματική μέντα δίνουν ένταση στη σος σε αυτό το πιάτο, ενώ μία πρέζα κανέλας προσθέτει την απαραίτητη γλυκύτητα. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτά τα νόστιμα σουβλάκια γαρίδας με πικάντικη σος harissa για ένα ελαφρύ και νόστιμο βραδινό.

Το ντρέσινγκ αυτό ταιριάζει, επίσης, τέλεια πάνω από ψητό ψητό κρέας και λαχανικά ή με μια ντοματοσαλάτα για τις αρχές του φθινοπώρου.

Διάβασε επίσης: Γαριδομακαρονάδα με ούζο

Σουβλάκι γαρίδας με πικάντικη σος harissa

Χρόνος προετοιμασίας:  20 λεπτά 

Μερίδες: 4

Υλικά για το ντρέσινγκ

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 καλή πρέζα κανέλα
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • 1 καυτερή πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • Θαλασσινό αλάτι

Για τα σουβλάκια:

  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 1/4 κιλό μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 μικρά ροδάκινα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση 

  1. Φτιάξε τη σος. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξε το 1/4 του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το κόλιαντρο και την κανέλα. Ζέστανέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς τα συνεχώς, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να αρχίσει το μείγμα να βράζει, περίπου για 1 λεπτό.
  2. Απόσυρε αμέσως την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίξε το ζεστό ελαιόλαδο με τα μυρωδικά σε ένα μπολάκι.
  3. Πρόσθεσε στο μείγμα το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια πρόσθεσε το λεμόνι και ανακάτεψε καλά. Τέλος, ρίξε την πιπεριά, τη μέντα και το αλάτι.
  4. Φτιάξε τα σουβλάκια. Αν χρησιμοποιήσεις ξύλινα καλαμάκια, μούλιασέ τα σε νερό για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, προθέρμανε το φούρνο ή το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία και άλειψε ελαφρώς με ελαιόλαδο τη σχάρα σου.
  5. Πέρνα εναλλάξ τις γαρίδες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το ροδάκινο στα καλαμάκια, πασπάλισέ τα με αλάτι και πιπέρι και ψήσ’ τα μέχρι να γίνουν καλά οι γαρίδες και τα λαχανικά και να καψαλιστούν, περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Σέρβιρε τα σουβλάκια γαρνίροντάς τα από πάνω με λίγο από το ντρέσινγκ και σέρβιρε το υπόλοιπο στο πλάι.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για ψητές γαρίδες με την αρωματική salsa verde

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i