Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

20.07.2017

εχεις διαβασει

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Μερίδες: 6

Χρόνος μαγειρέματος: 8′

Συνολικός χρόνος: 45′

Υλικά

• 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο• 2 κ.σ. μείγμα από τέσσερα μέρη πάπρικα και ένα μέρος πιπέρι καγιέν• 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, συν επιπλέον για καρύκευμα• 1 lime• 900 γρ. μεγάλα χτένια• 2 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.• 1 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε την ψηστα­ριά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε 3 κ.σ. λάδι, 2 κ.σ. από το μείγμα πάπρικας και 1 κ.γ. αλάτι. Ξύσε τη φλούδα του lime κατευθείαν μέσα στο μπολ και ανακάτεψε το μείγμα. Κόψε το lime σε 6 φέτες και κράτησέ το στην άκρη.

2. Κόψε τους σκληρούς μυς από τα χτένια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας. Πρόσθεσέ τα στο μείγμα του λαδιού μαζί με τα ροδάκινα και ανακάτεψε.

3. Τύλιξε ένα χτένι σε ένα μεγάλο φύλλο βασιλικού και πέρασέ το στο καλαμάκι. Πέρνα ένα ακόμη φύλλο βα­σιλικού και μετά ένα κομμάτι ροδάκινο. Συνέχισε εναλλάσ­σοντας χτένια τυλιγμένα με βασιλικό, φύλλα και ροδάκινα στα καλαμάκια.

4. Ψήσ’ τα γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να καψαλι­στούν τα χτένια, περίπου για 6-8′, προσέχοντας να μην τα παραψήσεις. Μετάφερέ τα σε πιάτα. Περίχυσε με λάδι και πρόσθεσε όσο αλάτι θέλεις και το υπόλοιπο μείγμα πάπρικας. Σέρβιρε αμέσως μαζί με τις φέτες του lime.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 239 θερμίδες, 10 γρ.λιπαρά (1,3 γρ.κορεσμένα), 11 γρ. υδατάνθρακες, 26 γρ. πρωτεΐνη, 1 γρ. φυτικές ίνες, 477 mg νάτριο

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece