Σούπερ εύκολο και υγιεινό paleo μείγμα ξηρών καρπών

Σούπερ εύκολο και υγιεινό paleo μείγμα ξηρών καρπών, ιδανικό για τις λιγούρες στο γραφείο, στο τρένο ή στο σινεμά. Θα το λατρέψεις.

chunky-monkey-paleo-trail-mix- https://www.cottercrunch.com/crock-pot-chunky-monkey-paleo-trail-mix/#_a5y_p=5859933

Τραγανό μείγμα ξηρών καρπών στην paleo λογική με 250 θερμίδες μόνο. Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά Συστατικά

  • 2 φλ. ωμά καρύδια (μισά ή χοντροκομμένα)
  • 1 φλ. ωμά κάσιους κομμένα στη μέση (ή ωμά αμύγδαλα ολόκληρα)
  • 1 φλ. άγλυκες νιφάδες καρύδας
  • 1/3 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.σ. βούτυρο (σε φέτες) ή 4 κ.σ. λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου για vegan
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. άγλυκα τσιπς μπανάνα ή φέτες αποξηραμένης μπανάνας
  • 1/2 – 2/3 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • αντικολλητικό χαρτί φούρνου

Εκτέλεση

  1. Βάλε τους ξηρούς καρπούς, την καρύδα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο σε φέτες ή το λάδι καρύδας στη συσκευή slow cooker. Ανακάτεψέ τα και ρύθμισέ τον να δουλέψει σε υψηλή θερμοκρασία για 45-60. Στο μεσοδιάστημα, ανακάτεψε μερικές φορές και βεβαιώσου ότι δεν καίγονται οι νιφάδες καρύδας. Σημείωση: Αν οι νιφάδες μαγειρεύονται πιο γρήγορα ή καίγονται, χαμήλωσε τη θερμοκρασία μετά τα 45 λεπτά.
  2. Συνέχεια, συνέχισε σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 20-30 λεπτά.
  3. Άπλωσε το μείγμα στο χαρτί φούρνου για να στεγνώσει και περίμενε τουλάχιστον 15 λεπτά προτού προσθέσεις τη σοκολάτα και τις μπανάνες.
  4. Αποθήκευσε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο ή σακουλάκι με zipper.

Εκτιμώμενη διατροφική αξία ανά μερίδα 1/4 – 1/3 φλ. ξηρών καρπών Θερμίδες 250-260, υδατάνθρακες 20,2 γρ., φυτικές ίνες 18,6-22 γρ., σάκχαρα 12,5-13 γρ., πρωτεΐνη 4-5 γρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i