Σπαγγέτι με κεφτέδες: κλασικό & νόστιμο πιάτο

Στη χώρα μας δεν συνηθίζουμε να μπλέκουμε τους κεφτέδες με τα μακαρόνια. Τι κρίμα! Δεν ξέρεις τι χάνεις!

Σπαγγέτι με Κεφτέδες


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Υλικά


Σπρέι μαγειρικής

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μία πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (και όσο θέλεις για καρύκευμα)

1 φλιτζ. άπαχος ζωμός κοτόπουλου, χαμηλός σε νάτριο

1 κονσέρβα 400 γραμμ. σάλτσα ντομάτας

1 κονσέρβα 400 γραμμ. ντομάτες κονκασέ

1/2 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος στη μέση

170 γραμμ. άπαχος κιμάς γαλοπούλας

120 γραμμ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

60 γραμμ. άπαχος χοιρινός κιμάς

1 μεγάλο ασπράδι

1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

15 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

2 φλιτζ. δημητριακά από καμούτ, τριμμένα

αλάτι

170 γραμμ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως από σιτάρι καμούτ

 

Εκτέλεση


1. Προθέρμανε το γκριλ. Ψέκασε ένα μεγάλο τηγάνι με σπρέι μαγειρικής. Πρόσθεσε μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μία πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Βάλε το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα ντομάτας και τις ντομάτες κονκασέ. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το για άλλα 30 λεπτά να βράζει.



2. Βάλε τη μελιτζάνα σε ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, και ψήσ’ τη για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Βγάλ’ το από τη φωτιά, βάλ’ τη σε πυρίμαχο πιάτο και ψήσ’ τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Άφησέ τη στην άκρη να κρυώσει.


3. Μόλις κρυώσει, αφαίρεσε τη σάρκα με κουτάλι. Μέτρησε 1/2 φλιτζάνι σάρκα και ψιλόκοψέ την.



4. Στο μεταξύ, ανακάτεψε τον χοιρινό, τον μοσχαρίσιο και τον κιμά γαλοπούλας σε μεγάλο μπολ. Βάλε το υπόλοιπο σκόρδο, 1/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι και 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου μαζί με το ασπράδι και το μαϊντανό σε μπλέντερ και χτύπησέ τα για 30 δεύτερα, μέχρι να γίνουν πουρές. Πρόσθεσε τον πουρέ στον κιμά, μαζί με την παρμεζάνα, τα δημητριακά και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα. Πασπάλισε με το αλάτι και τις νιφάδες πιπεριάς και ανακάτεψε απαλά με ξύλινο κουτάλι ή τα δάχτυλά σου, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά, υγρή πάστα. Χώρισέ το σε 16 κουταλιές σε έναν καθαρό πάγκο και πλάσε κεφτεδάκια με τα χέρια σου. Άφησέ τα στην άκρη.



5. Ψέκασε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και βάλ’ το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάλε τους μισούς κεφτέδες και τηγάνισέ τους για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά. Γύρισέ τους και τηγάνισέ τους για άλλα 2 λεπτά. Βγάλ’ τους από τη τηγάνι και βάλ’ τους στη σάλτσα. Κάνε το ίδιο με τους υπόλοιπους κεφτέδες και σιγόβρασέ τους στη σάλτσα για μία ώρα.



6. Εν τω μεταξύ, βάλε αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα να βράζει. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και στράγγιξέ τα, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό. Μοίρασε τους κεφτέδες σε 4 πιάτα και πρόσθεσε το σπαγγέτι στη σάλτσα που έχει περισσέψει μαζί με το νερό που κράτησες. Ανακάτεψε καλά και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά για να κολλήσει η σάλτσα στα ζυμαρικά. Μοίρασε τα σπαγγέτι στα πιάτα και σερβίρισε αμέσως.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i