Συνταγές για δείπνο για δύο: 4 ιδέες για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Πιάτα που εγγυώνται ότι η διαδρομή του έρωτα προς την καρδιά σας θα γίνει με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

11.02.2020

Γράφει: Ελένη Καραγιάννη

εχεις διαβασει

Συνταγές για δείπνο για δύο

Οι συνταγές για δείπνο για δύο που προτείνουν για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου τέσσερα γνωστά εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας εγγυώνται ότι η διαδρομή του έρωτα προς την καρδιά σας θα γίνει με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Διάβασε επίσης: Συνταγές για το δείπνο του Αγ. Βαλεντίνου με σαλάτα, σολομό και σοκολατένιο γλυκό

Συνταγές για δείπνο για δύο: 4 ιδέες για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

1.Ελαφριά κρέμα από μασκαρπόνε και λευκή σοκολάτα και compote από κόκκινα φρούτα σε σφαίρα σοκολάτας

Συνταγές για δείπνο για δύο: 4 ιδέες για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Από τον pastry chef του εστιατορίου Rakkan, Γιάννη Καλδάνη

Υλικά (2 μερίδες)
Για την κρέμα μασκαρπόνε

• 150 γρ. γάλα, 4 βανίλιες
• 200 γρ. Ιvoire λευκή σοκολάτα λιωμένη
• 20 γρ. ιμβερτοζάχαρο
• 300 γρ. κρέμα 35%

Εκτέλεση:

Βράσε το γάλα με τις βανίλιες και το ιμβερτοζάχαρο, σούρωσέ το, ρίξ’ το σε ένα μπολ όπου έχεις βάλει τη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μασκαρπόνε και την κρύα κρέμα. Άσ’ τη να ξεκουραστεί για 12 ώρες και μετά χτύπα τη στο μίξερ.

Για το compote κόκκινων φρούτων

• 100 γρ. πουρές φράουλας
• 100 γρ. πουρές βατόμουρου
• 50 γρ. ζάχαρη
• 2 γρ. xantana ή πηκτίνη
• 100 γρ. φρούτα του δάσους

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε τον πουρέ φράουλας και τον πουρέ βατόμουρου με τη ζάχαρη και την πηκτίνη. Στο τέλος, πρόσθεσε τα κόκκινα φρούτα και βάλε το μείγμα στο ψυγείο.

Για τη σφαίρα σοκολάτας

• 200 γρ. σοκολάτα 64%

Εκτέλεση

Λιώσε τη σοκολάτα και χύσ’ τη σε καλούπια με σχήμα ημισφαιρίου. Μόλις κρυώσει, βγάλ’ την και κάνε στο πάνω μέρος ένα σχέδιο καρδιάς με κουπάτ. Σέρβιρε την κρέμα μέσα στη σφαίρα σοκολάτας και γάρνιρε με το compote κόκκινων φρούτων.

2.Κοκτέιλ με αχλάδι και γλυκόριζα

Συνταγές για δείπνο για δύο: 4 ιδέες για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Από τον barman του Noël,  Βαγγέλη Γρηγορόπουλο

Yλικά

• 60 ml ρούμι Bacardi Carta Oro
• 30 ml πουρές αχλαδιού
• 30 ml σιρόπι γλυκόριζας
• 20 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
• 5 ml aromatic bitters
• Nερό από άνθη πορτοκαλιάς

Εκτέλεση:

Χτύπησε τα υλικά στο σέικερ με πάγο και διπλοσούρωσε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette
(ψέκασε πρώτα το εσωτερικό του με νερό από άνθη πορτοκαλιάς). Γάρνιρε με αχλάδι και ένα ξυλάκι γλυκόριζας.

3.Vitello tonnato

Συνταγές για δείπνο για δύο: 4 ιδέες για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Από το εστιατόριο Ramino

Υλικά για (2 μερίδες)

• 300 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
• Διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σου

Για τη σάλτσα

• 50 γρ. μαγιονέζα
• 35 γρ. τόνος σε νερό
• Χυμός από 1/2 λεμόνι
• 1/2 κ.σ. κάππαρη
• Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Καππαρόμηλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Μαρίναρε το μοσχάρι με τα μυρωδικά, τύλιξέ το με μεμβράνη σαν καραμέλα και άφησέ το για 24 ώρες στο ψυγείο. Αλατοπιπέρωσέ το καλά και σόταρέ το σε ένα τηγάνι από όλες τις μεριές με λίγο ελαιόλαδο. Η εσωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 48 βαθμοί Κελσίου.

Κόψε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες. Υπολόγισε 150 γρ. κρέας για κάθε μερίδα.

Για να φτιάξεις τη σάλτσα, στράγγιξε καλά τον τόνο καλά από το νερό του, χτύπησέ τον στο μούλτι και συμπλήρωσε με το χυμό λεμονιού και την κάππαρη. Πρόσθεσε τη μαγιονέζα και ανακάτεψε ελαφρά.

Σέρβιρε τις φέτες του μοσχαριού σε πιάτο και περίχυσε με τη σάλτσα κατά βούληση. Γαρνίρισε με καππαρόμηλα.

4.Σπαγγέτι με άγρια μανιτάρια και κρέμα τυριού

Συνταγές για δείπνο για δύο: 4 ιδέες για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Από το εστιατόριο Mimayα

Υλικά (2 μερίδες)

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 μέτρια λευκά μανιτάρια
• 3 μανιτάρια πλευρώτους
• 1 μικρό μανιτάρι πορτομπέλο
• 10 γρ. αποξηραμένο μανιτάρι πορτσίνι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 100 γρ. κρέμα τυριού
• 2 φέτες καπνιστό μπέικον λεπτοκομμένο
• Μαϊντανός ψιλοκομμένος
• Αλάτι και πιπέρι
• 1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

Εκτέλεση

Σόταρε στο ελαιόλαδο πρώτα όλα τα μανιτάρια, το μπέικον και το κρεμμύδι. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και την κρέμα τυριού και άφησε να πάρει μια βράση. Βάλε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Βράσε τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα με τη σάλτσα.

Tip: Αν η σάλτσα είναι αρκετά παχύρρευστη, πρόσθεσε λίγο νερό από τα μακαρόνια.

Διάβασε επίσης: 7 τέλειες ταινίες για του Αγίου Βαλεντίνου

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece