Συνταγή για ρεβιθόπιτα με τσίλι

Πρωτότυπο γεύμα, με πρωταγωνιστές φρούτα και λαχανικά γεμάτα έντονες μυρωδιές, απολαυστικές υφές και αγνά υλικά.

Συνταγή για ρεβιθόπιτα

Συνταγή για ρεβιθόπιτα με τσίλι

Μερίδες: 6 · Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα 

Υλικά για τη γαρνιτούρα 

6 παστινάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια (450 γρ.)

680 γρ. πατάτες (3 μεσαίες), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά

κομμάτια

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση 

4 κ.σ. κορν φλάουρ

4 φλ. ζωμός λαχανικών, χαμηλός

σε αλάτι, ή ζωμός κοτόπουλου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

2 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια (περίπου 1 φλιτζάνι)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

1½ κ.γ. τσίλι

2 πακέτα ρεβίθια, στραγγισμένα

2 καλαμπόκια χωρίς πυρήνες

170 γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα εγκάρσια σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. κόλιαντρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 250ºC. Σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους ρίξε τα παστινάκια και τις πατάτες και γέμισε με νερό, περίπου 5 εκ., μέχρι να καλυφθούν. Βράσε σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια κατέβασε σε μέτρια θερμοκρασία και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν τα παστινάκια και οι πατάτες, περίπου για 12 λεπτά. Στράγγιξε καλά και ρίξε ξανά τα παστινάκια και τις πατάτες στο κατσαρολάκι. Πρόσθεσε το βούτυρο και πολτοποίησε μέχρι να γίνουν κρεμώδη, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και άφησέ τα στην άκρη.

2. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλιτζάνι ζωμό. Άφησέ το στην άκρη.

3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και ανακάτεψε περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χρυσαφίσει το σκόρδο ελαφρώς, περίπου για 3 λεπτά. Πρόσθεσε την πάστα ντομάτας και τη σκόνη τσίλι και ανακάτεψε για 1 λεπτό.

4. Πρόσθεσε το μείγμα κορν φλάουρ καιτα υπόλοιπα 3½ φλιτζάνια ζωμό στο  τηγάνι και περίμενε να βράσουν. Μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγόβρασε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 10 λεπτά ακόμα. Ανάμειξε τα ρεβίθια με το καλαμπόκι, τα πράσινα φασόλια και το κόλιαντρο και βράσ’ τα. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και απομάκρυνε από τη φωτιά.

5. Τοποθέτησε 1 κ.σ. πολτοποιημένα παστινάκια και πατάτες επάνω στη γέμιση και άπλωσε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στις άκρες, περίπου για 30 λεπτά. Άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά. Σέρβιρε γαρνίροντας με κόλιαντρο.

Και άλλες συνταγές με ρεβίθια: 

· Συνταγή για φαλάφελ: Vegan και light κεφτεδάκια με ρεβίθια

· Συνταγή για ρεβίθια με άρωμα garam masala (γκαράμ μασάλα)

· Πικάντικα μπιφτέκια ρεβιθιού με σάλτσα και λάχανο

· Γλυκά ρεβίθια: Ένα ιδανικό και super θρεπτικό go – to σνακ

ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE · ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: CHELSEA KYLE 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i